Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ανωτέρω οδικό τμήμα δεν θα διακόπτεται αλλά θα διεξάγεται από το υπόλοιπο ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος

Περιαστική οδός Σερρών: Πώς γίνεται σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Επείγουσες εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων γέφυρας στην Περιαστική Οδό Σερρών στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση Περιαστικής Οδού πόλεως Σερρών», Ανάδοχος ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ. 

Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εν θέματι εργασιών αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων γέφυρας στο 8,5χλμ της Περιαστικής Οδού Σερρών (με  αρχή χιλιομέτρησης τον Κόμβο Λευκώνα – Σιδηροκάστρου), ανάμεσα στον Κόμβο Νοσοκομείου και τον Κόμβο Νεοχωρίου (στο ύψος του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων) στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νοσοκομείο προς Λευκώνα), την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο οριοθετημένο τμήμα ανωτέρω λωρίδας κυκλοφορίας όπου θα εκτελούνται οι εργασίες. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ανωτέρω οδικό τμήμα δεν θα διακόπτεται αλλά θα διεξάγεται από το υπόλοιπο ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος, με εναλλάξ μονοδρομήσεις, αφήνοντας ελάχιστο πλάτος για την κυκλοφορία των οχημάτων 5,50 μέτρα με την βοήθεια σηματωρών και φωτεινών εργοταξιακών σηματοδοτών, τοποθετώντας την προβλεπόμενη σήμανση, ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις κυκλοφορίας . 

Σε κάθε περίπτωση η αναμονή των οχημάτων του εκάστοτε ρεύματος κυκλοφορίας να μην ξεπερνά τα 3 λεπτά και το μήκος εργοταξιακής ζώνης να μην υπερβαίνει τα 50 μέτρα. 

2. Με μέριμνα και ευθύνη των εν γένει εκτελούντων τις εργασίες, σε συνεργασία με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σερρών: 

α) Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και προφύλαξης τοποθετώντας κώνους κλπ , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σύμφωνα με την εγκεκριμένη υποβληθείσα μελέτη εξασφάλισης της κυκλοφορίας, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών με πληροφοριακές πινακίδες ιδιαίτερα στα σημεία εκτέλεσης των εργασιών. 

β) Σε περιορισμένες συνθήκες φωτεινότητας, η σήμανση θα πρέπει να προσαρμόζεται κατάλληλα ώστε να εξασφαλίζει την επαρκή ορατότητα για την ασφαλή κίνηση των χρηστών με την χρήση του απαραίτητου φωτισμού (αναλάμποντες φανοί) 

γ) Να εξασφαλιστεί η ασφαλή πρόσβαση των εργαζομένων και των εργοταξιακών οχημάτων, από και προς τους χώρους των εργασιών. Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει καμία πρόσβαση στον χώρο του εργοταξίου . 

δ) Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη, ταχεία και ασφαλής διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά , περιπλοκά) σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. 

3. Μετά το πέρας των εργασιών να απομακρυνθεί η εργοταξιακή σήμανση και η οδός 

να αποδοθεί πλήρης στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες και ασφαλής για τη κυκλοφορία των οχημάτων. 

4. Τη λήψη μέτρων αρμοδιότητας από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ρυθμίσεων κυκλοφορίας, εφ΄ όσον απαιτηθεί. 

Α) Οι ανωτέρω εργασίες να έχουν διάρκεια από την 10:00π.μ. έως την 13:00μ.μ. ώρα της 17-03-2025. 

Β) Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτηση της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση 

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 9, 52, 103 και 104 του Ν. 2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα