Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ανωτέρω οδικό τμήμα δεν θα διακόπτεται αλλά θα διεξάγεται από το υπόλοιπο ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος

Περιαστική οδός Σερρών: Πώς γίνεται σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων

Epiloges Press

Epiloges Press

Επείγουσες εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων γέφυρας στην Περιαστική Οδό Σερρών στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση Περιαστικής Οδού πόλεως Σερρών», Ανάδοχος ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ. 

Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εν θέματι εργασιών αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων γέφυρας στο 8,5χλμ της Περιαστικής Οδού Σερρών (με  αρχή χιλιομέτρησης τον Κόμβο Λευκώνα – Σιδηροκάστρου), ανάμεσα στον Κόμβο Νοσοκομείου και τον Κόμβο Νεοχωρίου (στο ύψος του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων) στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νοσοκομείο προς Λευκώνα), την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο οριοθετημένο τμήμα ανωτέρω λωρίδας κυκλοφορίας όπου θα εκτελούνται οι εργασίες. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ανωτέρω οδικό τμήμα δεν θα διακόπτεται αλλά θα διεξάγεται από το υπόλοιπο ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος, με εναλλάξ μονοδρομήσεις, αφήνοντας ελάχιστο πλάτος για την κυκλοφορία των οχημάτων 5,50 μέτρα με την βοήθεια σηματωρών και φωτεινών εργοταξιακών σηματοδοτών, τοποθετώντας την προβλεπόμενη σήμανση, ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις κυκλοφορίας . 

Σε κάθε περίπτωση η αναμονή των οχημάτων του εκάστοτε ρεύματος κυκλοφορίας να μην ξεπερνά τα 3 λεπτά και το μήκος εργοταξιακής ζώνης να μην υπερβαίνει τα 50 μέτρα. 

2. Με μέριμνα και ευθύνη των εν γένει εκτελούντων τις εργασίες, σε συνεργασία με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σερρών: 

α) Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και προφύλαξης τοποθετώντας κώνους κλπ , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σύμφωνα με την εγκεκριμένη υποβληθείσα μελέτη εξασφάλισης της κυκλοφορίας, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών με πληροφοριακές πινακίδες ιδιαίτερα στα σημεία εκτέλεσης των εργασιών. 

β) Σε περιορισμένες συνθήκες φωτεινότητας, η σήμανση θα πρέπει να προσαρμόζεται κατάλληλα ώστε να εξασφαλίζει την επαρκή ορατότητα για την ασφαλή κίνηση των χρηστών με την χρήση του απαραίτητου φωτισμού (αναλάμποντες φανοί) 

γ) Να εξασφαλιστεί η ασφαλή πρόσβαση των εργαζομένων και των εργοταξιακών οχημάτων, από και προς τους χώρους των εργασιών. Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει καμία πρόσβαση στον χώρο του εργοταξίου . 

δ) Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη, ταχεία και ασφαλής διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά , περιπλοκά) σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. 

3. Μετά το πέρας των εργασιών να απομακρυνθεί η εργοταξιακή σήμανση και η οδός 

Advertisement
Babis

να αποδοθεί πλήρης στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες και ασφαλής για τη κυκλοφορία των οχημάτων. 

4. Τη λήψη μέτρων αρμοδιότητας από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ρυθμίσεων κυκλοφορίας, εφ΄ όσον απαιτηθεί. 

Α) Οι ανωτέρω εργασίες να έχουν διάρκεια από την 10:00π.μ. έως την 13:00μ.μ. ώρα της 17-03-2025. 

Β) Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτηση της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση 

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 9, 52, 103 και 104 του Ν. 2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εργάτες γης: Νέα πλατφόρμα μετακλήσεων και κομβικός ρόλος της ΕΘΕΑΣ στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

03/02/26 12:34 πμ

Εργάτες γης: Νέα πλατφόρμα μετακλήσεων και κομβικός ρόλος της ΕΘΕΑΣ στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

3 Φεβρουαρίου: Γιορτάζει ο Άγιος Συμεών – Ο προστάτης των εγκύων και των εμβρύων

03/02/26 12:17 πμ

3 Φεβρουαρίου: Γιορτάζει ο Άγιος Συμεών – Ο προστάτης των εγκύων και των εμβρύων

Kωνσταντίνος Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων

03/02/26 12:29 πμ

Kωνσταντίνος Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων

Θ. Λιβάνιος: Σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης

03/02/26 12:25 πμ

Θ. Λιβάνιος: Σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης

Κυρ. Μητσοτάκης: Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν

03/02/26 12:21 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν

Σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου: Η ημέρα που γεννήθηκε το ελληνικό κράτος – Ο πρίγκιπας που αρνήθηκε το θρόνο

03/02/26 12:15 πμ

3 Φεβρουαρίου: Η ημέρα που γεννήθηκε το ελληνικό κράτος – Ο πρίγκιπας που αρνήθηκε το θρόνο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Φεβρουαρίου

03/02/26 12:13 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Φεβρουαρίου

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

03/02/26 12:10 πμ

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

Διοικητής Νοσοκομείου Σερρών: "Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα του Νοσοκομείου" - video

02/02/26 11:53 μμ

Διοικητής Νοσοκομείου Σερρών: “Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα του Νοσοκομείου” – video

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: Έκοψε βασιλόπιτα και τίμησε τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν - video

02/02/26 11:44 μμ

Νοσοκομείο Σερρών: Έκοψε βασιλόπιτα και τίμησε τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν – video

Έκοψε βασιλόπιτα ο Όμιλος "Ορφέας" Σερρών - Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα χρονιά - video

02/02/26 11:33 μμ

Έκοψε βασιλόπιτα ο Όμιλος “Ορφέας” Σερρών – Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα χρονιά – video

Η κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ) - video

02/02/26 11:18 μμ

Η κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ) – video