Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή κάθοδο των Σερραίων αγροτών στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13.00 έξω από τον εκθεσιακό χώρο της Agrotica . Η έλευση των Σερραίων αγροτών ... Περισσότερα

Σέρρες: Έτοιμο το κομβόι των αγροτών με τρακτέρ και λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη- Video

Epiloges Press

Epiloges Press

Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή κάθοδο των Σερραίων αγροτών στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13.00 έξω από τον εκθεσιακό χώρο της Agrotica . Η έλευση των Σερραίων αγροτών θα γίνει με τρακτέρ, λεωφορεία αλλά και ΙΧ. Ενώ οι σχέσεις των αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται πως κινούνται πάνω σε τεντωμένο σχοινί .

Advertisement
 

Ξημερώματα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου 2024 θα ξεκινήσουν οι αγρότες από την πόλη των Σερρών με τα τρακτέρ τους έχοντας προορισμό την Θεσσαλονίκη όπου και θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13.00 έξω από τον εκθεσιακό χώρο της Agrotica και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

Εκτός από τους Σερραίους αγρότες θα έχουμε και κάθοδο αγροτών από Χαλκιδική, Γιαννιτσά, Δερβένι ,Κιλκίς καθώς και από άλλες περιοχές. Παράλληλα, θα υπάρχουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν όσους επιθυμούν να παραβρεθούν στο αυριανό συλλαλητήριο.

Το κομβόι με τα 100 τρακτέρ από Σέρρες θα ξεκινήσει στις 6.00 πμ και έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία με την αστυνομία για την διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Την ίδια ώρα ραντεβού στη γέφυρα της Θέρμης έχουν δώσει και οι μελισσοκόμοι της Μακεδονίας οι οποίοι θα κατέβουν με τα οχήματα τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς θα συμμετέχουν και αυτοί στις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Πανσερραϊκού στο αυριανό συλλαλητήριο θα πρέπει να δώσουν όλοι το παρών τους μιας και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ενώ οι σχέσεις των αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται πως κινούνται πάνω σε τεντωμένο σχοινί μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη.

Εκπρόσωποι τους μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ διαμηνύουν πως θέλουν συνάντηση μόνο με τον Πρωθυπουργό και απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους αύριο να επιδείξουν ψυχραιμία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Advertisement

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του '90

17/12/25 10:42 πμ

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του ’90

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

16/12/25 11:40 μμ

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πως να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

16/12/25 11:38 μμ

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πώς να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη