Σέρρες : Η πόλη μας γιορτάζει τους προστάτες της Παμμέγιστους Ταξιάρχες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2017, ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί της συνάξεως των εφόρων και άγρυπνων φρουρών της ιστορικής πόλεως και πρωτεύουσας του νομού Σερρών, των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

 

ΒΛΑΧΟΣ

Στα πλαίσια των λατρευτικών α­κο­λου­θι­ών, που τελούνται με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό της ιεράς μνήμης της συνάξεως των Παμμ. Ταξιαρχών, η Ιε­ρὰ Μη­τρό­πο­λή Σερρών και Νιγρίτης φι­λο­ξε­νεί α­πὸ την Δευ­τέ­ρα 5 Νοεμβρίου 2018, το α­γι­ώ­τα­το α­πότμη­μα εκ του αυ­θεν­τι­κού Τι­μί­ου και Ζω­ο­ποι­ού Σταυ­ρού του Κυ­ρί­ου μας και την σε­βα­σμί­α και θαυ­μα­τουρ­γὸ Ει­κό­να της Πα­να­γί­ας του Όρους των Ε­λαι­ών, προ­ερ­χό­με­να εξ Ι­ε­ρο­σο­λύ­μων, κα­τό­πιν της πρόφρονος ευλο­γί­ας του Μακ. Πατριάρχου κ. Θεοφίλου.

Την τοπική θρησκευτική πα­νήγυρη των Αγίων Αρχαγγέλων ελάμπρυναν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, οι Σεβ. Μητροπολίτες Να­ζα­ρὲτ κ. Κυ­ρι­α­κός (Πα­τρ. Ι­ε­ρο­σο­λύ­μων), Κασ­σαν­δρεί­ας κ. Νι­κό­δη­μος, Σι­δη­ρο­κά­στρου κ. Μα­κά­ρι­ος, Μα­ρω­νεί­ας και Κο­μο­τη­νής κ. Παν­τε­λε­ή­μων και ο Θε­οφ. Ε­πί­σκο­πος Βε­λί­κης κ. Σι­ώ­νι­ος (Πατρ. Βουλγαρίας).

Συγκεκριμένως, σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών, στις 6:30 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό πολυαρχι­ερατικό Εσπερινό και εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος με γλα­φυ­ρό­τη­τα και θε­ο­λο­γι­κή σα­φή­νει­α στο φιλάνθρωπο έργο των θεοειδών Αρχαγγέλων ως δι­α­κό­νων του μυ­στη­ρί­ου της σω­τη­ρί­ας των αν­θρώ­πων.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερ­μώς τους Σεβ. Αρχιε­ρείς, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και της περιοχής και τον φιλάγγελο λαό για την πάνδημη συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθί­ες για τους πο­λι­ού­χους των Σερ­ρών.Αξίζει να αναφερθεί πως, το α­γι­ώ­τα­το α­πότμη­μα εκ του αυ­θεν­τι­κού Τι­μί­ου και Ζω­ο­ποι­ού Σταυ­ρού του Κυ­ρί­ου μας και η σε­βα­σμί­α και θαυ­μα­τουρ­γὸς Ει­κό­να της Πα­να­γί­ας του Όρους των Ελαιών, θα ευ­ρί­σκον­ται προς προ­σκύ­νη­ση στον Ιερό Μητροπολιτι­κό Ναό Παμ­μ. Ταξιαρχών Σερρών, έ­ως της 14ης Νο­εμβρίου 2018, όπου κα­θημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευ­μα­τι­κὴ ε­νί­σχυ­ση των πιστών.

 

 

[romfea.gr]
 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *