30.9 C
Serres

Σέρρες: «Και τώρα…..ꓼ Αγωνιζόμαστε!» Μία θεατρική παράσταση ενάντια στον Καρκίνο

Date:

Την Παρασκευή 7.6.2024 στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Αστέρια» παρουσιάζεται  Θεατρική παράσταση «Και τώρα..? Αγωνιζόμαστε» του Αντώνη Κοντάκη σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ.

Σκοπός της παράστασης είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η καταπολέμηση του στίγματος της νόσου και της προώθησης της κοινωνικής σύνδεσης μεταξύ ασθενών και μη. Αποσκοπεί επίσης στην ανάδειξη της Τέχνης ως δημιουργικό μέσο στην υπηρεσία της υγείας και της κοινωνίας, αλλά και ως βάση διαλόγου και σταδιακών αλλαγών προς την καθιέρωση μιας πιο ολιστικής, ανθρωποκεντρικής προσέγγισης του καρκίνου στη χώρα, που εντάσσει την καλλιτεχνική δημιουργία στους υγειονομικούς χώρους, αλλά και στα προγράμματα αποκατάστασης των ασθενών.

Σέρρες: «Και τώρα…..ꓼ Αγωνιζόμαστε!» Μία θεατρική παράσταση ενάντια στον Καρκίνο

Λίγα Λόγια για τη δράση

H Πολιτιστική Συνταγογράφηση είναι ένα πιλοτικό, ερευνητικό πρόγραμμα που ξεκινά στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αφορά τη διεξαγωγή ποικίλων δράσεων τέχνης με θεραπευτική επίδραση στην Ψυχική Υγεία. Σε αυτή τη φάση, ο σχεδιασμός δράσης –τέχνης ώστε να ωφεληθούν Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ωφελούμενοι/ασθενείς), που μπορούν να συμμετέχουν με κάθε τρόπο με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής τους διαβίωσης – κρίνεται άκρως απαραίτητος. Οι δράσεις τέχνης δεν αποτελούν παρεμβάσεις ψυχοθεραπείας μέσω της Τέχνης, έχουν όμως θεραπευτική επίδραση στους ωφελούμενους. 

Η Θεατρική παράσταση «Και τώρα…..ꓼ Αγωνιζόμαστε!» δεν έρχεται να μιλήσει για κάτι καινούργιο. Δεν έρχεται να μιλήσει για κάτι ξένο. Αντιθέτως. Είναι εδώ για να μας δείξει πως σε όλα τα «σκοτάδια» υπάρχει και Φως ! Ο Καρκίνος ζει ανάμεσα μας και συμπεριφέρεται όπως ένας ακόμη πολίτης αυτού του κόσμου.  Έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Έχει δικαίωμα να έρθει.

Έχει όμως και υποχρέωση να υποχωρήσει όταν τον κοιτάξουμε στα μάτια και του πούμε: «Σε ευχαριστώ για όσα μου έμαθες. Τώρα μπορείς να φύγεις» .Οι πρωταγωνιστές της παράστασης είναι άνθρωποι καθημερινοί. Όλοι εμείς. Ή μάλλον ήταν, γιατί κανείς δεν βγαίνει ίδιος μετά από μία τέτοια μάχη!

Σέρρες: «Και τώρα…..ꓼ Αγωνιζόμαστε!» Μία θεατρική παράσταση ενάντια στον Καρκίνο

Η παράσταση έχει παιχτεί και θα συνεχίσει να παίζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Στις 23.4 η παράσταση παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο του Α.Ν. Θεαγένειου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και ήταν αφιερωμένη στα 2 χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ ».

Η παράσταση ενισχύει την  ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στους ασθενείς με καρκίνο και στους φροντιστές τους και  επικοινωνεί  την ελπίδα και το αισιόδοξο μήνυμα πως τα θαύματα μπορούν να συμβούν αρκεί να τα πιστέψουμε!

Συντελεστές 

Κείμενοꓽ Αντώνης Κοντάκης

Διασκευή – Σκηνοθεσία Στέλλα ΦουρναράκηΒοηθός σκηνοθέτη Μένη Κόκκινου

Κοστούμια Βάσια Πάτση

Σύνθεση Πρωτότυπης  Μουσικήꓽ Στέλιος Γιαντζακλίδης

Τραγούδι Δάφνη Γιαντζακλίδου και  Στέλιος Γιαντζακλίδης

Σχεδιασμός Φωτισμού Μπάμπης Δεληγιάννης

Μουσική Παναγιώτης Λαζαρίδης

Δημιουργικό Αφίσας Άγγελος Καπέλας

Κομμώσεις ηθοποιών Περικλής Τσαχαλίδης

Audiovisual assistant Mr Print Δημήτρης Τσάκαλος 

Φωτογραφίες Ηλίας Κοτσιρέας

Μαγνητοσκόπηση Παράστασης Ηλίας Τσαγγαλίδης

Παίζουν οι Ηθοποιοί: Δέσποινα Γιαρματζίδου, Κυριακή Κυπραίου Ιωαννίδου, Νίκος Παναγιωτίδης, Κυριακή Ποιμενίδου,  Κυριακή Σαρίδου, Ελπίδα Σιδηροπούλου

Ευχαριστούμε τους Ανθή Αλατά, Ειρήνη Δημητριάδου, Χρύσα Καλοπίση, Άννα Κυρκιζιώτου και Μιχάλη Μερκουρόπουλο, που δάνεισαν την φωνή τους.

Τιμή Εισιτηρίου 12€. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση καρκινοπαθών. Αγορά εισιτηρίων στο ταμείο του Θεάτρου την ημέρα της παράστασης.

ΣέρρεςΣέρρες: «Και τώρα…..ꓼ Αγωνιζόμαστε!» Μία θεατρική παράσταση ενάντια στον Καρκίνο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στήριξη της κινητοποίησης της Ε.Ν.Ι.Ν.Σ. για το Νοσοκομείο Σερρών την Πέμπτη 18 Ιουλίου στην Πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα για την  κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 18...

Σέρρες: 6ο Αντάμωμα Προβατιανών και φίλων- video

Το 6ο Αντάμωμα Προβατιανών και φίλων, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός...

Σέρρες: Βρέθηκε 5άρι στο ΛΟΤΤΟ που κερδίζει 1.000 ευρώ το μήνα για 1 χρόνο!

Μεγάλη επιτυχία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ των Σερρών στην χθεσινή...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα