- Διαφήμιση -

Σέρρες: Μαρτυρία 43χρονης που νόσησε από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Πώς να προστατευτούμε -video

Μαρτυρία 43χρονης που νόσησε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Μια απίστευτη περιπέτεια υγείας που βίωσε μας διηγήθηκε η 43χρονη Χριστίνα Ναλμπάντη η οποία κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού νόσησε από τον ιό του Δυτικού Νείλου..

Όλα ξεκίνησαν από έναν απογευματινό περίπατο.

Η περιπέτεια της όμως δεν τελειώνει εδώ. Καθώς από το σημείο αυτό και μετά αρχίζουν τα δυσκολότερα  αλλά και  προσωπική της μάχη με την νόσο του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο Νομίατρος Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης μας εξηγεί τι ακριβώς είναι ο Ιός του Δυτικού Νείλου. Είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με τα κουνούπια. Η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή.. Όταν ένα κουνούπι δαγκώνει ένα μολυσμένο πουλί και στη συνέχεια τσιμπήσει ένα άτομο, τότε το άτομο αυτό μολύνεται. Τα κουνούπια μεταφέρουν τα υψηλότερα ποσά του ιού στις αρχές του φθινοπώρου. Γι αυτό και το ποσοστό της ασθένειας αυξάνει στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. 


Ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδηλωθεί η αρρώστια με τον ιό είναι 2-14 μέρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων (περίπου 80%) που μολύνονται από το ιό παραμένουν ασυμπτωματικά. Όσοι όμως  παρουσιάσουν συμπτώματα συνήθως είναι ήπια και εκδηλώνουν κοιλιακό πόνο, διάρροια, πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, ναυτία, εξανθήματα, πονόλαιμο, εμετό.

Σπάνια ο ιός μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα  με συμπτώματα σύγχυσης, απώλειας της συνείδησης ή κώμα, μυϊκή αδυναμία, δυσκαμψία του αυχένα. Το 2018 ήταν η χειρότερη χρονιά σύμφωνα με τον Νομίατρο καθώς είχαν σημειωθεί 316 κρούσματα Πανελλαδικά. Ενώ το περσυνό καλοκαίρι το 1/3 των κρουσμάτων σημειώθηκαν στην ΠΕ Σερρών.

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version