Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, η πρώτη ημέρα του 5νθήμερου Φεστιβάλ Πολιτισμού “ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019”, στην Νιγρίτα, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά.Advertisement   ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, η πρώτη ημέρα του 5νθήμερου Φεστιβάλ Πολιτισμού “ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019”, στην Νιγρίτα, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά.

Advertisement
 

 

 

Περισσότεροι από 800 θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της έναρξης του Φεστιβάλ, στο οποίο από το 1981 έως και σήμερα αναβιώνει η ιστορία της Γερακίνας. Της Νιγριτινής κόρης που χάθηκε με τραγικό τρόπο στην ηλικία των 16 χρόνων.

Την έναρξη του Φεστιβάλ “ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019” κήρυξε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, με τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά, που είμαστε απόψε εδώ, ανάμεσά σας, στην εκδήλωση παράδοσης με θέμα την ιστορία της ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ, που διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πολιτισμού «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019».
Θεωρώ, επίσης, μεγάλη προσωπική τιμή και επιτυχία το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή, με την συμμετοχή και την συμπαράσταση όλων των δημοτικών παρατάξεων, καταφέρνει να διοργανώσει αυτή την γιορτή της παράδοσης, ενώ έχει μόνο δύο ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Για αυτήν την διοργάνωση, κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν πολύ όλο το καλοκαίρι και επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ όλους!

Τα ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση γι αυτό την στηρίζουν το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φορείς και επιχειρηματίες.


Για μας αποτελεί υποχρέωση αλλά και σεβασμό απέναντι σ’ έναν θεσμό δεκαετιών του δήμου μας, που θέτει τη λαϊκή παράδοση και την κουλτούρα του λαού μας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων να συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε, ώστε να γίνει το επίκεντρο πολλών δραστηριοτήτων, που θα προβάλλουν τον τόπο μας.
Θα ήθελα, λοιπόν, με αυτές τις λίγες σκέψεις να κηρύξω την έναρξη των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2019, ευχόμενος καλή επιτυχία!»

Κατά την ημέρα της έναρξης του Φεστιβάλ “ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019”, έγινε η αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας στο πηγάδι στην περιοχή Τσακαλάδες της Νιγρίτας. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας, τον Σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας “Η Γερακίνα” και την Χορευτική Ομάδα Φλαμπούρου. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι.

Advertisement

Σήμερα, Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου τα «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019» συμπεριλαμβάνουν το παρακάτω πρόγραμμα:

ΩΡΑ 18:00 Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά (Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, wtf itf taekwondo, stratego) στο κέντρο της Νιγρίτας
ΩΡΑ 20:00 Παρουσίαση παιδικών χορευτικών τμημάτων από τον Σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Νιγρίτα», από το ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας, τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Μαυροθάλασσας «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής.
ΩΡΑ 21:30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων ενηλίκων με την συμμετοχή του ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας, του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «ΓΕΡΑΚΙΝΑ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής, του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μαυροθάλασσας «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημητριτσίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμών.
Τα χορευτικά θα συνοδεύσει η ορχήστρα «ΣΙΡΡΙΣ»
Το Φεστιβάλ “ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

16/12/25 11:40 μμ

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πως να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

16/12/25 11:38 μμ

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πώς να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

16/12/25 11:33 μμ

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας