Υλοποιείται ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας και άμεσα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών προχωρά στην προμήθεια μαγνητικού τομογράφου. Την ανακοίνωση έκανε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Όπως σημείωσε, οι απαιτούμενες πιστώσεις έχουν ήδη διασφαλιστεί και στη Διοίκηση του νοσοκομείου είναι πλέον διαθέσιμο ποσό 1.100.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν από εδώ και πέρα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προμήθεια του νέου μηχανήματος.
Παράλληλα, ο κ. Μπογιατζίδης ανέφερε ότι τα έργα που υλοποιούνται στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και συγκεκριμένα στα Κέντρα Υγείας, προχωρούν σταδιακά, με το ποσό των 15.000.000 ευρώ να κατανέμεται στα οκτώ Κ.Υ. του νομού.
Την ίδια στιγμή, οι κτηριακές παρεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών προσεγγίζουν το 1.200.000 ευρώ, ενώ πέρα από τις εργασίες στις υποδομές, η ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα τόσο των Κέντρων Υγείας όσο και του νοσοκομείου.
Παράλληλα, δρομολογούνται και νέες προσλήψεις. Σύμφωνα με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Χρήστος Κοπατσάρης, τόνισε ότι οι διαδικασίες για την απόκτηση του μαγνητικού τομογράφου προχώρησαν με ιδιαίτερα ταχύς ρυθμούς. Ο κ. Κοπατσάρης κάνει λόγω για άριστη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας , της 4ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του ΓΝΣ.














