26.6 C
Serres

Σέρρες: Ο Μητροπολίτης Σερρών χειροτόνησε διάκονο τον Ιταλό μοναχό π. Βενέδικτο Colucci

Date:

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε και στην Εκκλησία των Σερρών, σήμερα, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Κατά την διάρκεια της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την παρουσία του Βουλευτού Σερρών κ. Κ. Μπούμπα, του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυροπούλου, του Δημάρχου Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγου και λοιπών εκπροσώπων των Αρχών του Νομού, τελέσθηκε και το μυστήριο της εις διάκονον χειροτονίας του εκ Lecce της Ιταλίας καταγομένου οσιολ. μοναχού π. Βενεδίκτου Colucci, πτυχιούχου της Σχολής Ιστορίας των Τεχνών του Πανεπιστημίου Salento Ιταλίας και φοιτητού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος προ ικανού καιρού μετεστράφη εκ του Ρωμαιοκαθολικισμού, ησπάσθη την αγία Ορθοδοξία και ενετάχθη οργανικώς στο έμψυχο δυναμικό της Εκκλησίας των Σερρών.

Βαθειά συγκινημένος, ο νέος διάκονος π. Βενέδικτος, προ της χειροτονίας του, απηύθυνε λόγους δοξολογίας προς τον Θεό αλλά και ευχαριστίας προς τον σεπτό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στην Εκκλησιαστική επαρχία των Σερρών, τους κληρικούς και τον πιστό λαό της περιοχής, οι οποίοι συνήργησαν στην κατά Θεόν προκοπή του.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος, στον λόγο του προς στο νέο διάκονο ετόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Αγαπητό μου παιδί π. Βενέδικτε, επέλεξες τον ευλογημένο δρόμο του Χριστού στην ζωή σου, την στενή αλλά και τρισευλογημένη οδό της κατά Χριστόν αφιερώσεως, ως άθλημα ελευθερίας και άγιο καρπό της ενθέου αναζητήσεως της αγαθής σου καρδίας.

Ο Κύριος μας επέβλεψε στην ταπείνωσή σου, στην πηγαία ευγένεια και ποιότητα του ήθους σου, στην κρυσταλλίνη καθαρότητα της ζωής σου, στην φλογερή αναζήτηση και την αγάπη σου για Εκείνον και σε οδήγησε σήμερον ενώπιον του αγίου θυσιαστηρίου όπου με συντετριμμένη καρδιά και σεμνότητα ομολόγησες την πίστιν σου στην αγίαν Ορθοδοξίαν, κατέθεσες την λαχτάρα της ζωής σου να υπηρετήσεις τον άγιον Θεόν ορθοδόξως, όπως ακριβώς οι θεοφόροι Πατέρες μας παρέδωσαν δύο χιλιάδες χρόνια τώρα.

Επιθυμείς να ακολουθήσεις έναν δρόμο, ο οποίος μοσχοβολά από τα δάκρυα και την αγωνία της Γεσθημανή, τον πόνο του Γολγοθά, αλλά συγχρόνως αστράφτει από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Χριστού και το αείζωο πυρ της αγίας Πεντηκοστής που διαφυλάσσει δύο χιλιάδες χρόνια τώρα η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία, η μία και μόνη Εκκλησία του Χριστού.

Δια τούτο δοξάζομεν τον Τρισάγιον Θεόν, ο Οποίος δια την πολλήν Του φιλανθρωπία άκουσε τους αλάλητους στεναγμούς της καρδίας σου και σε οδήγησε, δια των πνευματικών σου πατέρων, με βήματα σταθερά και αποφασιστικά στην σωτήριο μάνδρα της αγίας ορθοδόξου Εκκλησίας, σε λιμένα δηλαδή αχείμαστο και ιατρείο πανθαύμαστο ψυχών και σωμάτων, σε χειραγώγησε ενώπιον των φρικτών βαθμίδων του ιερού θυσιαστηρίου όπου ιερουργείται, από τον Δεσπότη Χριστό δια της Εκκλησίας Του το μυστήριο της σωτηρίας του κόσμου.Εσύ παιδί μου, καλείσαι να βαδίσεις με πιστότητα και σεμνότητα στον δρόμο των αγίων Πατέρων, στα στενά αλλά τρισευλογημένα μονοπάτια της θεωρίας και της ενθέου πράξεως, στο πνεύμα και το ήθος των αγίων πατέρων μας, όπως ο σήμερον εορταζόμενος Μέγας Βασίλειος, οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν την λυτρωτική και σωτήριο πίστη του Χριστού, την γνησίαν και ακαινοτόμητον, σε ολόκληρη την οικουμένην.

Είσαι όντως «ευλογημένος» από τον Θεόν παιδί μου, αυτή είναι η πνευματική σου παρακαταθήκη και δυναμική, διότι το σεπτό όνομα, το οποίο έλαβες κατά την μοναχική σου κουρά, προς τιμήν του οσίου Βενεδίκτου της Νουρσίας (6ος αιών), θεμελιωτού του μοναχισμού της Δύσεως κατά τους χρόνους της πρώτης αδιαιρέτου Εκκλησίας και του τοπικού αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Βενεδίκτου του Εζοβίτου, του εκ της σημερινής Δάφνης των Σερρών καταγομένου, εν τη περιφήμω ιερά Μονή Κωνσταμονίτου ενασκηθέντος και θυσιασθέντος για την αγάπη του Χριστού την 12η Ιουνίου 1821 στην Θεσσαλονίκη κατά τους απαράκλητους και σκοτεινούς καιρούς της τουρκικής σκλαβιάς, συνδέει πνευματικώς και συμβολικώς τους δύο κόσμους Ανατολής και Δύσεως, τους έως του ενδεκάτου αιώνος ηνωμένους στην πίστη και στην αγάπη, ακολούθως δε εξαιτίας κυρίως “της επηρμένης οφρύος” των Δυτικών, ως εσημείωνε από του 4ου ήδη μ. Χ. αιώνος ο Μέγας Βασίλειος, ένεκα της οποίας ξένα, ψυχοβλαβή και πρωτοφανή παρεισέφρυσαν στο δόγμα και το ήθος της δυτικής χριστιανοσύνης, κεχωρισμένους, αλλά και δύο εποχές, οι οποίες έχουν την αυτήν κοινήν ζωηφόρον ρίζαν, την παναμώμητο Ορθόδοξον πίστιν και την αγάπη στην Πατρίδα.

Είσελθε λοιπόν εις την χαράν του Κυρίου σου, παιδί μου Βενέδικτε, ευλογημένε υπηρέτα του Χριστού και της Εκκλησίας Του, χαίρων, τρέμων και δοξάζων τον Θεόν δι’ όσα η Αγάπη Του οικονόμησε φιλοστόργως για σένα».

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος χοροστάτησε στην Δοξολογία, με την ευκαιρία της εισόδου στο νέο πολιτικό έτος 2021 και ευλόγησε την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα, ευχόμενος ολοψύχως όπως, ο φιλάνθρωπος Κύριος, ευλογήσει δαψιλώς το νέο έτος 2021 από τον πλούτο της αγάπης Του, ώστε να είναι για όλους, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους εντίμους άρχοντες του τόπου και της πατρίδος, τον φιλόχριστο λαό, αλλά και την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, έτος ευλογίας, μετανοίας, αγιασμού, σωτηρίας, αγάπης, ειρήνης, υγείας και προκοπής.

Πηγή: Romfea.gr

ΕλλάδαΣέρρεςΣέρρες: Ο Μητροπολίτης Σερρών χειροτόνησε διάκονο τον Ιταλό μοναχό π. Βενέδικτο Colucci

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Τμήμα Τεχνικού Λογισμικού Η/Υ στο Ε.Κ. Νιγρίτας από τη νέα χρονιά

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά...

Σέρρες- Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στις τομές των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης σε Νιγρίτα και Τερπνή

Κανονικά συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις για την αποκατάσταση των οδών...

Σέρρες: Ψήφισμα από το Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών συνήλθε την 28.06.2022,...

Πρόσκληση συμμετοχής των Πολιτιστικών Συλλόγων στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη SEREXPO 2022

Το Επιμελητήριο Σερρών και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών προσκαλούν...