Σέρρες: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της στοάς του δημαρχείου – Παράπονα για τη ροή χρηματοδότησης

Νέα αναβαθμισμένη όψη αποκτά η στοά του δημαρχείου Σερρών με την επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης πλίνθων.

 

Πρόκειται για ένα «ταλαιπωρημένο» σημείο, που μέχρι πριν από λίγο καιρό, λόγω της ιδιομορφίας του και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες χρησίμευε κι ως εναλλακτικό αποχωρητήριο!

 

Η ανάπλαση είναι ενταγμένη στην εργολαβία επισκευής των δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σερρών, συνολικού προϋπολογισμοί 440.000 ευρώ. Ωστόσο, εκφράσθηκαν παράπονα για τους ρυθμούς εκτέλεσης των εργασιών. Από την πλευρά τους οι ανάδοχοι του έργου, επισημαίνουν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και σημείωσαν ότι η ροή της χρηματοδότησης από την πλευρά του Δήμου Σερρών δεν είναι η ενδεδειγμένη. Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι σε άλλους δήμους οι πληρωμές των αναδόχων δημοσίων έργων γίνονται με πολύ ταχείς ρυθμούς, γεγονός που διευκολύνει, όπως επισημαίνουν, την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους.

 Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά στην συντήρηση των κτιρίων και ειδικότερα σε οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, που αποσκοπούν στην επίλυση προβλημάτων ασφαλούς λειτουργίας των δημοτικών κτιρίων. Τα δημοτικά κτίρια που περιλαμβάνονται στη μελέτη για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής είναι: το Δημαρχείο Σερρών και η ανάπλαση της στοάς του Δημαρχείου Σερρών, το κτίριο των γραφείων της Δ/νσης Καθαριότητας, τμήμα της αποθήκης του Αμαξοστασίου, τα πρώην Δημαρχεία Σκουτάρεως και Λευκώνα, τα πολιτιστικά κέντρα Κάτω Μητρουσίου και Μονοκκλησιάς καθώς και τα κτίρια των τοπικών κοινοτήτων Βαμβακούσας, Κάτω Καμήλας, Κουβουκλίου και Κωσταντινάτου.

[eproodos.gr]

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *