Κάθε πόλη έχει διάφορα σημεία αναφοράς που εν πολλοίς προσδιορίζουν τη φυσιογνωμία, αλλά και την ταυτότητά της θα λέγαμε. Έτσι και η δική μας πόλη έχει τα δικά της.   ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Κάθε πόλη έχει διάφορα σημεία αναφοράς που εν πολλοίς προσδιορίζουν τη φυσιογνωμία, αλλά και την ταυτότητά της θα λέγαμε. Έτσι και η δική μας πόλη έχει τα δικά της.

 

Ένα από αυτά (τα σημεία αναφοράς) ήταν (γιατί, δυστυχώς, δεν θα είναι πια) το παγωτατζίδικο της Άρτεμης…

Σχεδόν κρυμμένο εκεί στα στενά της κεντρικότερης περιοχής της πόλης, αλλά ποιος δεν το ήξερε. Ποιος δεν το επισκέφτηκε για να γευτεί το παγωτό σε ποικιλία γεύσεων που μόνο εκεί μπορούσε να το βρει και ποτέ να μην ξεχάσει τη γλύκα του. Κι όχι μόνο Σερραίος, αφού από τα πρώτα βήματά του η φήμη του είχε περάσει τα τοπικά σύνορα.

 

Το μαγαζί αυτό το δημιούργησε, πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια, η Άρτεμη. Μία συμπαθέστατη, δυναμική και δραστήρια γυναίκα, με καταγωγή από την Κρήτη.

Πολύ γρήγορα αναπτύχθηκε σαν επιχείρηση και επιβλήθηκε δυναμικά στην αγορά των Σερρών, αφού τα προϊόντα (παγωτά καθώς και διάφορα γλυκά) που προσέφερε ήταν πρώτης ποιότητας και δικαιολογημένα προσείλκυαν και ικανοποιούσαν την πολυπληθή πελατεία του.

 

Το μαγαζί της Άρτεμης όμως διέθετε και χώρο όπου μπορούσε κάποιος να καθίσει με τους δικούς του ανθρώπους και να απολαύσει το παγωτό ή τον καφέ του. Ένας ήσυχος και ζεστός χώρος υπό τους ήχους ποιοτικής και σε χαμηλή ένταση μουσικής, που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τους πρώτους και χωρίς παρεκκλίσεις όπου δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα. Είχε γίνει μόνιμο στέκι για πολλούς. Μάλιστα κάθε Τετάρτη διοργάνωνε μουσική βραδιά με ένα ολιγομελές (ερασιτεχνικό) μουσικό σχήμα με τη συμμετοχή της Άρτεμης στο τραγούδι (σπουδαία η φωνή της).

Όμως, ό,τι και να πούμε, όλα αυτά τελείωσαν πια.

Ο κύκλος της επιχειρηματικής δραστηριότητας για την Άρτεμη στην πόλη μας έκλεισε. Μπορεί πρόωρα κι ίσως αναπάντεχα για μας που δεν ξέρουμε τους λόγους και βέβαια δεν μας πέφτει λόγος να τους μάθουμε. Το παγωτατζίδικο της Άρτεμης και ό,τι συνδέθηκε με αυτό έγιναν ήδη παρελθόν και μνήμη. Και νοσταλγία, όταν θα περνάμε από εκείνο το σημείο που δεν θα θυμίζει πια ό,τι κάποτε υπήρξε.

 

Τελειώνοντας αυτό το μικρό σημείωμα, θέλω να ευχηθώ στην Άρτεμη, όπου κι αν βρίσκεται, να είναι καλά και με ό,τι κι αν ασχοληθεί επιχειρηματικά στο μέλλον, να έχει την ίδια επιτυχία (είμαι βέβαιος γι’ αυτό) καθώς και την ίδια αποδοχή κι εκτίμηση από το κοινό, που πρώτη η Άρτεμη εκτιμάει και σέβεται και γι’ αυτό εξαντλεί τις προσπάθειές της ώστε να μένει ικανοποιημένο.

 

 

Του Νίκου Φαλαγκάρα

05/11/2019

Πηγή: anexartitos.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρεμλίνο: Σε "παύση" οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

12/09/25 3:14 μμ

Κρεμλίνο: Σε “παύση” οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ιαπωνία: Ρεκόρ αιωνόβιων που φτάνουν σχεδόν τους 100.000

12/09/25 3:10 μμ

Ιαπωνία: Ρεκόρ αιωνόβιων που φτάνουν σχεδόν τους 100.000

Εγκύκλιος Πλεύρη: Καταργείται ο όρος «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με «παράνομη»

12/09/25 3:06 μμ

Εγκύκλιος Πλεύρη: Καταργείται ο όρος «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με «παράνομη»

Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

12/09/25 2:58 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

12/09/25 2:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

12/09/25 2:48 μμ

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

12/09/25 2:42 μμ

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι- Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

12/09/25 2:26 μμ

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών - Τι να προσέξουμε

12/09/25 1:04 μμ

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών – Τι να προσέξουμε

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

12/09/25 12:56 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

12/09/25 12:43 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

12/09/25 12:23 μμ

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο