Σέρρες: Πρόταση της Αριάδνης Παπαφωτίου για δημιουργία επιτροπής εορταστικών θεμάτων

Με στόχο τον σωστό προγραμματισμό, κοστολόγηση, διαφάνεια και αξιοποίηση ανθρώπων και αναπτυξιακών δυνατοτήτων των Σερρών, η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου, κατέθεσε από μηνός την παρακάτω επίκαιρη Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σέρρες 29-1-2020

ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Θέμα: Δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών 

Παρακαλώ να εξετασθεί από τον Δήμαρχο και από το Δημοτικό Συμβούλιο η παρακάτω πρότασή μου για σύσταση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ συμβουλευτικού χαρακτήρα, στον Δήμο Σερρών. 


Σκοπός της:  Να εμπλουτίζει με ιδέες και προτάσεις αλλά και να συνεπικουρεί στην δημιουργία και οργάνωση όλων των ετήσιων εορταστικών θεσμών που ήδη έχει ή μπορεί να δημιουργήσει ο Δήμος μας  (βλπ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ κ.α)

Ανάλογες Επιτροπές σε άλλες πόλεις της χώρας που δημιούργησαν μεγάλης εμβέλειας θεσμούς με αναπτυξιακή προοπτική για τους Δήμους (βλπ Πάτρα, Τρίκαλα, Ξάνθη, Ηράκλειο κλπ), λειτουργούν επιτυχώς και επιβεβαιώνουν την αξία και χρησιμότητα της ύπαρξής τους. 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ η Ε.Ε.Θ. να είναι 11μελής και να συμμετέχουν σε αυτήν αιρετοί, υπηρεσιακοί, και κοινωνικοί εκπρόσωποι (πχ Εικαστικοί, Πολιτιστικοί, εθελοντές, κλπ), οι οποίοι με συντονιστή και Πρόεδρο που θα υποδεικνύεται από το Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρουν εις πέρας το έργο της Επιτροπής, συμβουλεύοντας και προτείνοντας στην Δημοτική Αρχή και στα δημοτικά Όργανα.

Λεπτομέρειες και εξειδικεύσεις μπορούν να συζητηθούνε σε ομάδα εργασίας που θα λάβει υπόψη την εμπειρία άλλων πόλεων και θα  συστήσετε με πρωτοβουλία σας.


Με εκτίμηση

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Επικ. ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων  

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *