9.3 C
Serres

Σέρρες, Ραφαήλ Τσιντσάρης: “Ο δήμος ξέχασε τον πατέρα μου”-video

Date:

Ο Σερραίος αθλητής και Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Γιάννης Τσιντσάρης, δόξασε την χώρα όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες, κατετάγη 4ος στην άρση βαρών (Η καλύτερη θέση Έλληνα αθλητή σε αυτή την Ολυμπιάδα), ενώ αναδείχθηκε 10 φορές πρωταθλητής ανδρών, 3 φορές πρωταθλητής εφήβων, 3 φορές Βαλκανιονίκης, 3 φορές πρωταθλητής ΕΟΚ και 3 φορές Μεσογειονίκης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ομοσπονδιακού προπονητή του κλιμακίου Σερρών, (1996-2008) πλειάδα αθλητών των τοπικών συλλόγων, αναδείχτηκαν πρωταθλητές και με την σειρά τους, έκαμαν την δική τους διεθνή καριέρα : Γκαρίπης Κων/ος, Παπαδόπουλος Κων/ος, Κωνσταντινίδης Βασίλειος, Κυζιρίδης Γεώγιος, Χατζίδης Θεοχάρης, Χατζίδης Αλέξανδρος,  Κοτανίδης Ιωάννης, Καζαντζής Κων/ος, Καραθανάσης Γεώργιος, κ.α. Κατέρριψαν πολλά Πανελλήνια ρεκόρ παίδων και εφήβων και κατέκτησαν μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
 
 
Γεννηθηκε στις 8-2-1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Το 1966 η οικογένειά του μετοικεί στην πόλη των Σερρών, λόγω εργασίας του πατέρα του. Η πρώτη συστηματική επαφή του Γιάννη Τσιντσάρη με τον αθλητισμό, ήταν το 1975 με το άθλημα της σφυροβολίας και το 1976 με  το άθλημα της πάλης. Το 1977 ο δεκατριάχρονος τότε Γιάννης, περιπλανιόταν στους δρόμους της πόλης. Περνώντας έξω από το γυμναστήριο άρσης βαρών του Α.Ο. Σερρών, τον είδε και του φώναξε ο προπονητής της ομάδας, κ. Αρβανιτίδης Αντώνης. Η πρώτη επαφή  – δοκιμή με την μπάρα, ήταν αρκετή για να τον κάνει να την αγαπήσει και να αρχίσει μια ταχέως ανοδική πορεία, που οδήγησε σε μια σημαντική καριέρα.

 
Σήμερα, 4 χρόνια από τον θανατό του στις 1 Μαρτίου του 2017, ο κ. Ραφαήλ Τσιντσάρης γιος του Γιάννη Τσιντσάρη εκφράζει το παράπονό του απευθυνόμενος προς τον Δήμου Σερρών που έχει ξεχάσει να τιμήσει τον Ολυμπιονίκη πατέρα του γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook :






«Τα πάρκα των Σερρών απέκτησαν όνομα, το ΔΑΚ της κοιλάδας, το οποίο θα ονομαζόταν τιμής ένεκεν στον ολυμπιονίκη πατέρα μου από το 2017, δεν ονομάστηκε. Τι πρέπει να κάνω για να τιμηθεί αυτός ο άνθρωπος; Δεν είναι αυτονόητο να τιμηθεί; Ο νόμος Σερρών έχει πολλούς ολυμπιονίκες; Πρέπει να παρακαλάω για να τιμηθεί; Ή να ξεσηκώσω τις Σέρρες και τα ΜΜΕ; Έναν ολυμπιονίκη είχε η Σέρρες, δεν ενδιαφέρεστε; Τόσο πολύ πειράζει κάποιους να βάλουν σε ένα άψυχο κτήριο μια ταμπέλα με όνομα, σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, που από το 1979 μέχρι το 1992 έφερνε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της άρσης βαρών στην Σέρρες και μετέπειτα σαν ομοσπονδιακός προπονητής ανέλαβε τον Α.Ο.Σ από το 1996 μέχρι το 2008 και ανέδειξε αθλητές παγκόσμιων επιπέδων; Από το 776 π.χ. τιμούνται οι ολυμπιονίκες εν ζωή με τα κατορθώματα τους και με τιμές ήρωα μετά θάνατον».

Ο κος Ραφαήλ Τσιντσάρης μίλησε για το θέμα αυτό στο Κεντρικό Δελτίο του Επιλογές

ΣέρρεςΣέρρες, Ραφαήλ Τσιντσάρης: "Ο δήμος ξέχασε τον πατέρα μου"-video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Ένοπλος ξαφρίζει κοσμηματοπωλεία σε Παλλήνη και Νέα Μάκρη με Porsche

Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση ένοπλου ληστή σε 2...

Σε αδιέξοδο οι κτηνοτρόφοι της χώρας – Ζητούν άμεση και ακατάσχετη αποζημίωση – video

Σοβαρά τα οικονομικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι καθώς...

“Βυζαντινές Σέρρες” στις 18 & 20 Νοεμβρίου 2024

Ο θεσμός ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα