Η σπείρα της γυναίκας και των συνεργών της που κυκλοφορούσαν με το πολυτελές κουπέ τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους και με την πρόφαση πως το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ή τραυματίστηκε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η σπείρα της γυναίκας και των συνεργών της που κυκλοφορούσαν με το πολυτελές κουπέ τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους και με την πρόφαση πως το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ή τραυματίστηκε σε τροχαίο ζητούσαν λεφτά. 


Απ΄ την κυρία Σταυρούλα ζήτησαν 70.000 αλλά έπεσαν στα 10.000 ευρώ. Την γυναίκα την είχαν καρφωμένη στο ακουστικό για 2,5 ώρες τάχα πως μιλούσαν παρουσία εισαγγελέα και διαπραγματεύονταν με τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα το ποσό για να μην τους κυνηγήσει. Τα λεφτά ζήτησαν να τα αφήσει σε κάδο σκουπιδιών.

Συνολικά, πέντε ηλικιωμένοι μέσα στον πανικό τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους έδωσαν λεφτά. Η σπέιρα στην βόρεια Ελλάδα είναι γνωστή.  46 ακόμα περιπτώσεις την γλίτωσαν τελευταία στιγμή.

«Η γυναίκα μου δεν οδηγεί και κατάλαβαν ότι πρόκειται περί απάτης, συγκεκριμένη απάτη γιατί είχε συμβεί και σε μία φίλη της μία συνάδελφο, όταν άκουσε η κυρία αυτή η οποία μιλούσε καλά ελληνικά ότι δεν τσιμπάει τότε την έδωσε σε κάποιον άνδρα ο οποίος λέει «δώσε μου σε μένα το τηλέφωνο», αυτός δεν μιλούσε καλά ελληνικά και… “δεν καταλαβαίνετε κυρία μου τι συμβαίνει στην κόρη σας, τι έχει συμβεί;” και η πεθερά μου βέβαια του απάντησε ψύχραιμα και αυτός μετά αναγκάστηκε και το έκλεισε» ανέφερε ένα από υποψήφια θύματα της σπείρας.

Η μεθοδολογία τους ήταν η ίδια. Τηλεφωνούσαν σε ακατάλληλες ώρες για να πιάσουν στον ύπνο τα υποψήφια θύματα τους και άλλοτε κλαίγοντας άλλοτε με επιτακτικό τρόπο παρίσταναν τα θύματα ή ακόμα και τους αστυνομικούς και ζητούσαν να τους αφήσουν χρήματα σε προκαθορισμένο σημείο.

«Πήραν τηλέφωνο, μία κυρία, δεν ξέρω τι ήταν, κυρία ήταν. Ξαναπήραν τηλέφωνο και μας είπαν πως ήταν ένας αστυνομικός, ήταν ένας αστυνομικός, δεν ξέρω Α’, Β’, αστυνομικός ήταν δήθεν, το σήκωσε η κόρη μου και λέει είμαι ένας αστυνομικός τι την έχετε την κυρία που χτύπησε το παιδάκι ξέρω εγώ λέει αφού θα τα πούμε από κοντά ερχόμαστε στην αστυνομία “α λάθος, λάθος” και εκεί έληξε δεν πρόλαβαν να ζητήσουν λεφτά» συμπλήρωσε μια γυανίκα, παρολίγον θύμα της ίδιας απάτης.

Advertisement
Babis

Όταν κάποιος τους άφηνε τα λεφτά πήγαιναν τα έπαιρναν και τα έκρυβαν στο πατάκι του αυτοκινήτου για να μην εντοπιστούν σε τυχαίο έλεγχο. Όμως αυτή την φορά η Αστυνομία αξιοποίησε τις πληροφορίες που είχε και τους περίμενε για να τους πιάσει την ώρα που νόμιζαν πως άλλο ένα θύμα είχε πέσει στα νύχια τους.

Οι Αρχές συνιστούν να είναι όλοι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην δίνουν χρήματα.

Πηγή megatv.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή