Υπεραιωνόβιος πλάτανος στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στις Σέρρες σκίστηκε σε δυο κομμάτια και κατέπεσε σήμερα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις Σέρρες
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Epiloges.tv, από καθαρή τύχη το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ ώστε να μην κυκλοφορεί κόσμος στην περιοχή, καθώς το σημείο είναι πολυσύχναστο τόσο από διερχόμενους πεζούς, παιδιά που παίζουν αλλά και αυτοκίνητα. Επίσης από καθαρή σύμπτωση, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στο σημείο εκείνο, δεν υπήρχε σήμερα κανένα σταθμευμένο όχημα, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές
Από την πρώτη του μισού πλάτανου, κόπηκαν καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορισμένα σπίτια.
Άμεσα στο σημείο κατέφτασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με αλυσοπρίονα προκειμένου να τεμαχίσουν και να απομακρύνουν το πεσμένο κομμάτι του πλάτανου και να διαπιστωθούν οι ζημίες που προκάλεσε η πτώση του στην αυλή του σπιτιού που κατέπεσε. Αμέσως μετά έφτασε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.
Προφανώς αύριο θα πρέπει να γίνει αυτοψία για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το υπόλοιπο κομμάτι που εξακολουθεί να παραμένει όρθιο.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο