Σέρρες: SOS από την έλλειψη αλεξικέραυνων στα σχολεία- Έχουν ενημερωθεί οι δήμοι (video)

Συναγερμός σήμανε στις δημοτικές αρχές αλλά και στη Εκπαίδευση του νομού Σερρών , η υπενθύμιση του διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Κώστα Λάσκαρη στην εκπομπή «Κάθε Μεσημέρι» και στην Ελένη Μωραϊτη,

 

Κεντρικο

ότι το Ειδικό σχολείο λειτουργεί χρόνια τώρα χωρίς την ύπαρξη αλεξικέραυνου, καθώς αυτό είχε κλαπεί και ποτέ δεν έχει αντικατασταθεί.

 

Και ενώ το πρόβλημα παραμένει, από την πλευρά της η Β βαθμια εκπαίδευση Νομού Σερρών και ο προϊστάμενος της Κώστας Τενεκετζής ήδη έχει καταγράψει σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων τα προβλήματα που υπάρχουν και με τη σειρά του τώρα θα τα μεταβιβάσει στους δήμους προς επίλυση.

Πρώτο ζήτημα το οποίο διαπιστώνεται είναι η έλλειψη σε αλεξικέραυνα σε μονάδες του νομού. Θέμα που αφορά πρώτιστα την ασφάλεια των μαθητών αλλά και όλων όσων βρίσκονται στα σχολεία. 

Η έλλειψη σε αλεξικέραυνα σημειώνεται καθώς αυτά γίνονται στόχος διαρρηκτών, αφού διαθέτουν σε πολλές των περιπτώσεων μεγάλη ποσότητα χαλκού. Έτσι αυτά τα κλέβουν. Κάτι τέτοιο έγινε και το καλοκαίρι αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα

 

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η εκπαίδευση είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και ο έλεγχος που θα πρέπει να γίνει από κλιμάκια των Δήμων που θα πιστοποιήσουν την καταλληλότητα αυτών.

Τέλος στις ελλείψεις συμπεριλαμβάνονται και οι αποκαταστάσεις των καθημερινών φθορών που σημειώνονται στα σχολεία.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών Δημήτρης Σιαμάγκας , στην ίδια πάντα εκπομπή δήλωνε:

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *