Σέρρες: Στο αυτόφωρο αυτή την ώρα τρεις κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φυλακές Νιγρίτας

Στο αυτόφωρο αυτή την ώρα βρίσκονται τρεις κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φυλακές Νιγρίτας -Η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη

 

Απόπειρα απόδρασης επιχείρησαν τρεις βαρυποινίτες στις 18:20 στο απόγευμα της Τετάρτης, από τις Φυλακές Νιγρίτας.

Σύμφωνα με το ert.gr, οι τρεις αλλοδαποί κρατούμενοι από το Πακιστάν, σχεδίαζαν να αποδράσουν μέσω των προαυλίων των πτερύγων, περνώντας τη νεκρή ζώνη και από εκεί εκτός του εξωτερικού τοίχου της φυλακής.

Έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε την Αρχιφύλακα, την εξωτερική φρουρά, το τοποθέτηση control room και τον υπεύθυνο απογευματινής βάρδιας με τον οποίο ο Αρχιφύλακας εντόπισαν τους κρατούμενους στα προπύλαια υποπτέρυγας η οποία δεν λειτουργεί.

Τους ακινητοποίησαν αμέσως και δόθηκε εντολή από τον Αρχιφύλακα να συλληφθούν όπως και έγινε, μετά από μεγάλη προσπάθεια και από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς φρουρούς.Και οι τρεις κρατούμενοι που επιχείρησαν να αποδράσουν είχαν εμφανείς εκδορές, σημάδια, γρατζουνιές με αίματα και σχισμένα ρούχα προφανώς κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τα συρματοπλέγματα, την αναρρίχηση στους τοίχους.

Στους τρεις κρατούμενους, σύμφωνα πάντα με το ert.gr, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της φυλακής και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας για να τους παρασχεθεί όπου χρειάσθηκε ιατρική βοήθεια.

Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης και οι τρεις κρατούμενοι θα περάσουν αυτόφωρο σήμερα πριν το μεσημέρι.

«Υπολειτουργεί το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας»

Για ακόμη μια φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Κατάστημα Κράτησης Φυλακών Νιγρίτας κάνουν λόγο για μη επαρκή μέτρα ασφάλειας, αφού όπως υποστήριξε το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων των Φυλακών Νιγρίτας κ. Γιάννης Καρασαββίδης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, σχεδόν όλες οι κάμερες στο κλειστό κύκλωμα ασφάλειας δε λειτουργούν, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει επαρκής παρακολούθηση των κινήσεων των κρατουμένων με κίνδυνο την ασφάλειά των εργαζομένων αλλά και των ίδιων των κρατουμένων. Η αντικατάσταση του κλειστού κυκλώματος ασφάλειας αποτελεί πάγιο αίτημα από το 2017 που άρχισαν τα προβλήματα, μαζί με το θέμα της έλλειψης προσωπικού που αναμένεται να διευθετηθεί με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *