Σέρρες: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά(video)


Εν αναμονή βρίσκονται σχεδόν δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι μέχρις ότου ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών από τις μειώσεις των μηνιαίων συντάξεών τους, λόγω των μνημονίων.

 

ΟΙ αυξήσεις που θα επιφέρουν τα αναδρομικά και που αναμένεται να δουν οι συνταξιούχοι στις συντάξεις τους σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση τους από τον φορέα τους ή από το αρμόδιο υπουργείο είναι από 25 ευρώ έως και 204 ευρώ το μήνα. Όλα τα παραπάνω βέβαια μόλις δημοσιοποιηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το σχέδιο επιστροφών σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πήγες , περιλαμβάνει ένα σενάριο για 36 δόσεις, ένα για 48 και ένα τρίτο για αναδρομικά σε 60 δόσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα αναδρομικά που θα επιστραφούν αφορούν τις μειώσεις 10 μηνών στις κύριες συντάξεις και 12 μηνών στις επικουρικές. Δεν αποκλείεται όμως να επιστραφούν τα ποσά των μειώσεων για διάστημα μεγαλύτερο των 10 μηνών, ιδίως για όσους έχουν προσφύγει και ήδη δικαιώνονται στα δικαστήρια.

Πέρα των παραπάνω οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ – παλαιό ΤΕΒΕ , ετοιμάζονται ήδη για νέες κινητοποιήσεις, καθώς διεκδικούν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ώστε σε περίπτωση επαναϋπολογισμού να μην σημειωθούν μειώσεις στις σημερινές συντάξεις.Σε ότι αφορά τις συντάξεις χηρείας, αυτές θα πληρώνονται σε ποσοστό 70% και όχι 50%, αλλά το νέο ποσοστό θα υπολογίζεται με το μειωμένο ποσό που προκύπτει από τον νέο νόμο Κατρούγκαλου.

Τέλος σχετικά με το , σε πόσες δόσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά ο κ. Μπόζος αναφέρει ότι αυτές εξαρτώνται από το οφειλόμενο ποσό.

 

 

 


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *