Ολόκληρο ρέμα ξέχασαν στην πράξη εφαρμογής. Την υπόθεση έφερε στο φως η επιμονή ενός συμπολίτη μας από την περιοχή Κατακονόζι των Σερρών. Πρόκειται για τον κύριο Γεώργιο Γίτσα.

 

Advertisement

 

Στη συγκεκριμένη περιοχή με απόφαση του νομάρχη συντελέστηκε πράξη εφαρμογής με την οποία κάποιοι βρέθηκαν να είναι δικαιούχοι αποζημιώσεως σε βάρος λοιπών ιδιοκτητών της περιοχής, οι οποίοι υποχρεούνται να καταβάλλουν μεγάλες αποζημιώσεις.

 

Κάποιος από τους δικαιούχους αποζημίωσης υπέβαλε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης αίτηση για προσδιορισμό της αποζημίωσης, που οι λοιποί ιδιοκτήτες υποχρεούνται να καταβάλουν, με βάση την κυρωμένη Πράξη Εφαρμογής.
Πράγματι μια τέτοια αίτηση στρεφομένη κατά 7 υποχρέων συζητήθηκε στις 1.10.2018 στο Εφετείο Θεσσαλονίκης κι εκδόθηκε η υπ’ αρ. 758/2019 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, η οποία περιείχε πολλές εκπλήξεις!

 

Με την απόφαση αυτή, αφ΄ενός απορρίφθηκε το αίτημα αποζημίωσης, κι αφ΄ετέρου διαπιστώθηκαν από το Δικαστήριο τα εξής απίστευτα που έγιναν με την περίφημη Πράξη Εφαρμογής:

 

κατά την κύρωσή της παραλήφθηκε ολόκληρο Ρέμα (!!!!!), όπως κι ο ίδιος ο Δήμος Σερρών στην ανωτέρω δίκη παραδέχτηκε, και το οποίο απουσιάζει παντελώς από την Πράξη Εφαρμογής, αν και ήταν ιδιοκτησία του Δήμου Σερρών, για ανεξήγητους λόγους, ξεχάστηκε (;) να δηλωθεί και να συμπεριληφθεί στην πράξη Εφαρμογής!

 

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης δέχθηκε τους ισχυρισμούς των αιτησίβλητων κι απέρριψε την αίτηση αποζημίωσης διότι ο αιτών-ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να αποδείξει ότι η απαλλοτριούμενη ιδιοκτησία του περιείχε ή όχι τμήμα από το Ρέμα.

 

Advertisement

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ

Με βάση την απόφαση ανακύπτει ανάγκη οριοθέτησης του «ξεχασμένου» και μπαζωμένου Ρέματος και η συμπερίληψή του στην Πράξη Εφαρμογής, η οποία υποχρεωτικά θα τροποποιηθεί και θα εκδοθεί διορθωτική πράξη εφαρμογής.

Ήδη έχει δρομολογηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου η διαδικασία οριοθέτησης του ξεχασμένου και ΜΠΑΖΩΜΕΝΟΥ Ρέματος κι επανακαθορισμός των ιδιοκτησιών των δικαιούχων αποζημιώσεως, οι οποίοι θα κληθούν ν’ αποδείξουν ότι οι ιδιοκτησίες τους ΔΕΝ καταλαμβάνουν μέρος από το Ρέμα, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, μπαζώθηκε με το πέρας των ετών, και καταπατήθηκε από ορισμένους.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Βαγενάς Φώτιος, Δικηγόρος των αιτησίβλητων που πέτυχαν την απόρριψη της αιτήσεως προσδιορισμού αποζημίωσης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης:

«Τίποτε από όλα αυτά δεν θα γίνει και τίποτε δεν θα είχε αλλάξει, εάν ένας άοκνος κι ακατάβλητος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Γκίτσας Γεώργιος, δεν είχε αποδυθεί σε μια επίμονη προσπάθεια μέσα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, να ανακαλύψει την παράλειψη του Ρέματος από την καταρτισθείσα πράξη εφαρμογής!»

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία προτάθηκαν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης κι είχαν ως αποτέλεσμα να αποσοβηθεί ο καταλογισμός χρηματικών αποζημιώσεων στους υπόχρεους με βάση την κραυγαλέως ελλιπέστατη Πράξη Εφαρμογής, η οποία πλέον χρήζει διόρθωσης και θα αλλάξουν άρδην όλες οι ιδιοκτησίες, που «εκ παραδρομής» βρεθούν, ότι κατέχουν τμήμα του μπαζωμένου Ρέματος.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το διακύβευμα των επόμενων μηνών θα είναι για τους κατοίκους του «Κατακονόζι» που δικαιώθηκαν, να αποκατασταθεί το Ρέμα στην προτέρα κατάσταση κι όχι να «αποχαρακτηριστεί» και να παραμείνει μπαζωμένο και καταπατημένο. Σύντομα έπεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου