“Ξεκινά το έργο της αποκατάστασης της οδού Εθνικής Αντίστασης προϋπολογισμού 1.000.000ευρώ, με την αντικατάσταση αγωγού ομβρίων και εν συνεχεία την ασφαλτόστρωση της οδού”.     Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

“Ξεκινά το έργο της αποκατάστασης της οδού Εθνικής Αντίστασης προϋπολογισμού 1.000.000ευρώ, με την αντικατάσταση αγωγού ομβρίων και εν συνεχεία την ασφαλτόστρωση της οδού”.

 

 

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την έναρξη του έργου την Τετάρτη 08 Μαϊου 2019 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, παρουσία του αντιδημάρχου έργων Γκότση Ηλία και του προέδρου της ΔΕΥΑΣ Θεοχάρη Μιχάλη.

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε, ότι με το έργο αυτό αποκαθίσταται μια κατεστραμμένη κεντρική αρτηρία τη πόλης, που θα ανακουφίσει τους διερχόμενους πολίτες με τα οχήματα τους, ενώ υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου άρχισαν από το 2017 και ολοκληρώθηκαν τον Μάϊο του 2019, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών του δημοσίου.

 

Το έργο περιλαμβάνει το τμήμα της οδού Εθνικής Αντίστασης από την οδό Λεωνίδα Παπαπαύλου μέχρι την οδό Αγ.Σοφίας (Ξενοδοχείο ΦΙΛΛΙΠΟΣ – ΞΕΝΙΑ) και θα υλοποιηθεί με δύο εργολαβίες. Η μία εργολαβία ανήκει στη ΔΕΥΑΣ και η άλλη εργολαβία ανήκει στο Δήμο.

 

Advertisement
Family Kitchen

Με την εργολαβία της ΔΕΥΑΣ προϋπολογισμού 592.100ευρώ θα αντικατασταθεί ο αγωγός ομβρίων μήκους 527 μέτρων από την οδό Λεωνίδα Παπαπαύλου μέχρι την οδό Ορφέως (ιστορικό κτίριο Ορφέα). Το έργο χρηματοδοτείται από ιδία έσοδα της ΔΕΥΑΣ και οι διαδικασίες υλοποιησής του, ξεκίνησαν από τις αρχές του έτους 2018 και ολοκληρώθηκαν το Μάϊο 2019 (έγκριση μελέτης με την αριθμ.35/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ, διεξαγωγή του διαγωνισμού στις 27-04-2018, υπογραφή σύμβασης Ιούνιο 2018 και έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μάϊο 2019).

 

Με την εργολαβία του Δήμου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ θα γίνουν οι εργασίες οδοστρωσίας – ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα της οδού Εθνικής Αντίστασης από την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου εώς την οδό Αγ.Σοφίας μήκους 500 μέτρων. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ έτους 2016(300.000 ευρώ) και ΣΑΤΑ έτους 2017 (100.000ευρώ), ενώ οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου ξεκίνησαν από το έτος 2017 και ολοκληρώθηκαν το Μάϊο 2019 (έγκριση μελέτης του έργου στις 10-05-2017 με αριθμ.327/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραφή της σύμβασης στις 10Νοεμβρίου 2017,απόδοση αρμοδιότητας για την συντήρηση και ανακατασκευή της οδού από την Περιφέρεια στο Δήμο Σερρών και τέλος έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το Μάϊο 2019).

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Ο Δήμαρχος Σερρών υπενθύμισε επίσης, ότι παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ από την κεντρική εξουσία κατά 60% η δημοτική αρχή έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη συντήρηση του οδικού δικτύου και από το 2011 μέχρι σήμερα υλοποίησε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου στο Δήμο Σερρών προϋπολογισμού 5.749.000ευρώ (ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, επούλωση φθορών οδοστρωμάτων, βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών και δικτύου φωτεινής σηματοδότησης, αγροτικοί δρόμοι κ.λ.π.). Η δημοτική αρχή διαθέτει το 35% της ΣΑΤΑ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.
Υπογραμμίζεται ότι χρηματοδοτήσεις για ασφαλτοστρώσεις δεν υπάρχουν από προγράμματα Ευρωπαϊκά ή Εθνικά.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου η δευτεροβάθμια δίκη της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

12/01/26 11:24 πμ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου η δευτεροβάθμια δίκη της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Κεντρική Μακεδονία: Σε ποιους δρόμους είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες

12/01/26 11:19 πμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε ποιους δρόμους είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο δήμος Παρανεστίου ανοίγει τον δρόμο για την ιστορική αναγέννηση του Νικηφόρου

12/01/26 11:09 πμ

Νικηφόρος Δράμας: Ο δήμος Παρανεστίου ανοίγει τον δρόμο για την ιστορική αναγέννησή του

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο του εκκλησιαστικού Επιτρόπου, δομικό στοιχείο για την ζωή και την μαρτυρία της Εκκλησίας»

12/01/26 10:55 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο του εκκλησιαστικού Επιτρόπου, δομικό στοιχείο για την ζωή και την μαρτυρία της Εκκλησίας»

METLEN: Απόκτηση και 6ης (σε πλήρη λειτουργία) παραγωγικής μονάδας αμυντικού και τροχαίου υλικού

12/01/26 10:51 πμ

METLEN: Απόκτηση και 6ης (σε πλήρη λειτουργία) παραγωγικής μονάδας αμυντικού και τροχαίου υλικού

Ντ. Τραμπ για Γροιλανδία: «Η άμυνά τους βασίζεται σε δύο έλκηθρα με σκύλους»

12/01/26 10:37 πμ

Ντ. Τραμπ για Γροιλανδία: «Η άμυνά τους βασίζεται σε δύο έλκηθρα με σκύλους»

Οι νικητές των σημαντικότερων κατηγοριών στις Χρυσές Σφαίρες

12/01/26 9:41 πμ

Οι νικητές των σημαντικότερων κατηγοριών στις Χρυσές Σφαίρες

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ξυλοδαρμός με θύμα 14χρονη – Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων

12/01/26 9:37 πμ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ξυλοδαρμός με θύμα 14χρονη – Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων

Ηλικιωμένη βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε σπίτι στον Σοχό Θεσσαλονίκης

12/01/26 9:34 πμ

Ηλικιωμένη βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε σπίτι στον Σοχό Θεσσαλονίκης

Μανώλης Δ. Βονικάκης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο

12/01/26 8:53 πμ

Σέρρες: Ανακοίνωση του νέου συνήγορου υπεράσπισης του 16χρονου Μανώλη Βονικάκη

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

12/01/26 8:30 πμ

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα - Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

12/01/26 8:25 πμ

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς