Ξεκίνησαν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων έτους 2022, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ξεκίνησαν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων έτους 2022, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 25 Αυγούστου 2022, στις 23:59.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες οι οποίοι/ες το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

– εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή

– ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή

Advertisement
Babis

– συνδυασμό των παραπάνω.

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα πρέπει να έχουν κωδικούς Δ.ΥΠ.Α..

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

12/09/25 2:58 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

12/09/25 2:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

12/09/25 2:48 μμ

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

12/09/25 2:42 μμ

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι- Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

12/09/25 2:26 μμ

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών - Τι να προσέξουμε

12/09/25 1:04 μμ

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών – Τι να προσέξουμε

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

12/09/25 12:56 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

12/09/25 12:43 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

12/09/25 12:23 μμ

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

12/09/25 12:20 μμ

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

12/09/25 12:18 μμ

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

12/09/25 12:11 μμ

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς