Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από το χειμώνα, με υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ, ένα ή δύο, για την προσέλευση στην εργασία τους. Advertisement   Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από το χειμώνα, με υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ, ένα ή δύο, για την προσέλευση στην εργασία τους.

Advertisement
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση σχεδιάζει όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να επιδεικνύουν μοριακό ή ράπιντ τεστ. 


Ο ΣΚΑΪ απευθύνθηκε σε κορυφαία κυβερνητική πηγή σχετικά με το κόστος των ελέγχων. «Δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν, ας κάνουν το εμβόλιο» υπογραμμίστηκε. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους,  κάτι πάντως που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο. 

Ειδικότερα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι, όπου κι αν δουλεύουν, πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ ή μοριακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα που θα κάνει σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Αυτό σημαίνει κάθε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση όσο μικρή κι αν είναι αυτή. 

 
 «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ κρίνεται ανέφικτο να επιβληθούν ράπιντ τεστ ή μοριακό στον κόσμο για να εισέλθουν. Απομένει να δούμε τι θα ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια όπου αυτή τη στιγμή στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι. Οι συσκέψεις της επιτροπής για το ζήτημα είναι συνεχείς, και θα ενταθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν το χειμώνα, από τον Οκτώβριο όσοι θέλουν να μπουν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με ράπιντ ή μοριακό τεστ. 

Advertisement
MEGA

Δείχνει το δρόμο ο Άλιμος; 

Εξάλλου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, που μπαίνουν σε καραντίνα επειδή είναι στενές επαφές με κρούσμα δεν θα πληρώνονται.

«Αυτός που πρέπει να μείνει σπίτι για προληπτικούς λόγους, για καραντίνα δηλαδή, επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα λόγω του ότι είναι ανεμβολίαστος, πλέον θα είναι σε άδεια άνευ αποδοχών. Δεν θα τον πληρώνουμε, δεν μπορούμε να πληρώνουμε ανθρώπους να κάθονται σπίτι επειδή έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”