Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από το χειμώνα, με υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ, ένα ή δύο, για την προσέλευση στην εργασία τους. Advertisement   Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από το χειμώνα, με υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ, ένα ή δύο, για την προσέλευση στην εργασία τους.

Advertisement
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση σχεδιάζει όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να επιδεικνύουν μοριακό ή ράπιντ τεστ. 


Ο ΣΚΑΪ απευθύνθηκε σε κορυφαία κυβερνητική πηγή σχετικά με το κόστος των ελέγχων. «Δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν, ας κάνουν το εμβόλιο» υπογραμμίστηκε. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους,  κάτι πάντως που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο. 

Ειδικότερα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι, όπου κι αν δουλεύουν, πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ ή μοριακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα που θα κάνει σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Αυτό σημαίνει κάθε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση όσο μικρή κι αν είναι αυτή. 

Advertisement
Family Kitchen

 
 «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ κρίνεται ανέφικτο να επιβληθούν ράπιντ τεστ ή μοριακό στον κόσμο για να εισέλθουν. Απομένει να δούμε τι θα ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια όπου αυτή τη στιγμή στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι. Οι συσκέψεις της επιτροπής για το ζήτημα είναι συνεχείς, και θα ενταθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν το χειμώνα, από τον Οκτώβριο όσοι θέλουν να μπουν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με ράπιντ ή μοριακό τεστ. 

Advertisement

Δείχνει το δρόμο ο Άλιμος; 

Εξάλλου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, που μπαίνουν σε καραντίνα επειδή είναι στενές επαφές με κρούσμα δεν θα πληρώνονται.

«Αυτός που πρέπει να μείνει σπίτι για προληπτικούς λόγους, για καραντίνα δηλαδή, επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα λόγω του ότι είναι ανεμβολίαστος, πλέον θα είναι σε άδεια άνευ αποδοχών. Δεν θα τον πληρώνουμε, δεν μπορούμε να πληρώνουμε ανθρώπους να κάθονται σπίτι επειδή έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

05/10/25 8:44 πμ

Βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα – Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

05/10/25 8:36 πμ

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Μία ανάσα ξεκούρασης για τους πυροσβέστες, στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας

05/10/25 8:28 πμ

Μία ανάσα ξεκούρασης για τους πυροσβέστες, στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video