Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε λόγο για «παρεξήγηση» σχετικά με τη χρήση της μάσκας Το σενάριο υποβολής νέων μέτρων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού απέρριψε ο υφυπουργός παρά ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε λόγο για «παρεξήγηση» σχετικά με τη χρήση της μάσκας

Advertisement
 

Το σενάριο υποβολής νέων μέτρων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού απέρριψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Πέμπτη (8/7). Δίνοντας διευκρινίσεις για τη λειτουργία του covid pass στην εστίαση έκανε λόγο για «παρεξήγηση» σχετικά με τη χρήση μάσκας ενώ τόνισε πως το 40% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας και τόνισε πως το μήνυμα ενόψει και της μετάλλαξης Delta που φαίνεται ότι θα επικρατήσει είναι ένα «εμβολιασμός, όχι πανικός, τήρηση των μέτρων που γνωρίζουμε όπως η μάσκα και οι αποστάσεις».

Τι είπε για τη χρήση μάσκας

Ο Άκης Σκέρτσος μίλησε για «παρεξήγηση» σχετικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

«Υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής για αφαίρεση της μάσκας από τους δημόσιους χώρους που δεν υπάρχει συνάθροιση. Αυτό και εξακολουθεί να ισχύει. Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση (π.χ. συναυλίες) παραμένει υποχρεωτική όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους» είπε.

«Το 40% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο»
«Το 60% των ενηλίκων Ελλήνων είναι εμβολιασμένο με την πρώτη δόση και το 40% πλήρως εμβολιασμένοι. Οριζόντια μέτρα που έχουμε δει στο παρελθόν δεν είναι στο τραπέζι, η πλειονότητα του πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο και είναι προστατευμένη. Θα ήταν ατελέσφορο να επιβάλουμε οριζόντια μέτρα στέρησης βασικών ελευθεριών» επεσήμανε και στάθηκε στους χώρους διασκέδασης που «δεδομένα αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης».

Αναφερόμενος στα μαγαζιά διασκέδασης ο Άκης Σκέρστος δήλωσε ότι είναι «ευθύνη του επιχειρηματία της εστίασης η εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Από εκεί και πέρα γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα».

«Το ζητούμενο είναι να λειτουργούν όλοι οι βασικοί κλάδοι της οικονομίας έστω με αυστηρά πρωτόκολλα», διαμήνυσε και στάθηκε στην ανάγκη μαζικού εμβολιασμού.

Πώς θα λειτουργεί το covid pass

Advertisement


Εστιάζοντας στα νέα μέτρα και πως θα γίνεται ο έλεγχος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αποκάλυψε ότι: «θα υπάρχει το covid pass μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια. Θα έχουμε μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο ότι είτε έχω κάνει το εμβόλιο, είτε έχω νοσήσει, είτε έχω κάνει τεστ. Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα».

«Ο επιχειρηματίας θα έχει την εν λόγω εφαρμογή και ανέφερε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα. Ο πελάτης πρέπει να έχει βεβαίωση εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ ή βεβαίωση νόσησης» διευκρίνισε.

Τέλος μίλησε για τους κλειστούς χώρους λέγοντας «Έχουμε ανακοινώσει το πλαίσιο στο οποίο παραμένουμε. Σε αυτή τη φάση πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από εκεί και πέρα, με την επόμενη φάση της πανδημίας, ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση θα αξιολογήσουμε το πώς θα λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά δεδομένου ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
All-Star Game: Giannis και Ντόντσιτς προηγούνται...

29/12/25 9:28 μμ

All-Star Game: Giannis και Ντόντσιτς προηγούνται…

Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ έως και την Πρωτοχρονιά

29/12/25 9:19 μμ

Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ έως και την Πρωτοχρονιά

Το Ισραήλ σχεδιάζει να αναπτύξει αμυντικό σύστημα αναχαίτισης με λέιζερ που θα εγκατασταθεί σε αεροσκάφη

29/12/25 9:10 μμ

Το Ισραήλ σχεδιάζει να αναπτύξει αμυντικό σύστημα αναχαίτισης με λέιζερ που θα εγκατασταθεί σε αεροσκάφη

«Ευρυδίκη» του Ζαν Ανούιγ σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου

29/12/25 9:07 μμ

«Ευρυδίκη» του Ζαν Ανούιγ σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου

Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και οι προκλήσεις του τομέα για την επόμενη ημέρα

29/12/25 8:57 μμ

Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και οι προκλήσεις του τομέα για την επόμενη ημέρα

Πρόσω ολοταχώς για τη Βαλκανική Περιοδεία του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα με πρώτο σταθμό τη Σόφια

29/12/25 8:49 μμ

Πρόσω ολοταχώς για τη Βαλκανική Περιοδεία του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα με πρώτο σταθμό τη Σόφια

Τουρκία-Αρμενία: Χαλαρώνουν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας

29/12/25 8:42 μμ

Τουρκία-Αρμενία: Χαλαρώνουν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας

Προκρίθηκε στους «16» η Νότια Αφρική

29/12/25 8:40 μμ

Προκρίθηκε στους «16» η Νότια Αφρική

Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους, στην Κρύα Βρύση του δήμου Μετεώρων

29/12/25 8:34 μμ

Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους, στην Κρύα Βρύση του δήμου Μετεώρων

Πανσερραϊκός και Επιμελητήριο ενωμένοι για το γήπεδο - Μεγάλο όραμα για την πόλη και τα Βαλκάνια - video

29/12/25 8:26 μμ

Πανσερραϊκός και Επιμελητήριο ενωμένοι για το γήπεδο – Μεγάλο όραμα για την πόλη και τα Βαλκάνια – video

Ρεκόρ προβολών για το πρώτο teaser του «The Devil Wears Prada 2»

29/12/25 5:34 μμ

Ρεκόρ προβολών για το πρώτο teaser του «The Devil Wears Prada 2»

Tα μαθηματικά και η χρήση τους στη ναυσιπλοΐα, στο περιοδικό «Ευκλείδης»

29/12/25 5:26 μμ

Tα μαθηματικά και η χρήση τους στη ναυσιπλοΐα, στο περιοδικό «Ευκλείδης»