Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro 2024 εκτός από το ότι «γεμίζει» με ποδοσφαιρικό θέαμα τους φιλάθλους, γεμίζει και τα ταμεία στις πιτσαρίες που καταγράφουν το δικό τους σκορ με πωλήσεις ... Περισσότερα

Σκοράρει η … πίτσα λόγω Euro 2024 - Κέρδισε στις εισπράξεις ο αγώνας Πορτογαλία – Γαλλία

Epiloges Press

Epiloges Press

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro 2024 εκτός από το ότι «γεμίζει» με ποδοσφαιρικό θέαμα τους φιλάθλους, γεμίζει και τα ταμεία στις πιτσαρίες που καταγράφουν το δικό τους σκορ με πωλήσεις στα ύψη.

Μπορεί να σημειώθηκαν πολλές εκπλήξεις στις αναμετρήσεις, άλλες τόσες ανατροπές με ομάδες που αποχαιρέτησαν νωρίτερα του αναμενομένου τη διοργάνωση, όπως η παραδοσιακή πατρίδα της πίτσας, η Ιταλία, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι λένε «ναι» στην πίτσα κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των αγώνων. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πιτσαρίες της πόλης κάνουν χρυσές δουλειές και τα ποσοστά των εισπράξεων είναι ανοδικά κατά 30% τουλάχιστον.

«Είναι γεγονός ότι από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης καταλάβαμε τη διαφορά στις παραγγελίες και τα τηλέφωνα ήταν πολλά περισσότερα. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν, ακόμη και οι κρατήσεις ήταν πιο πολλές», λέει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χρήστος Πολίτης, που διατηρεί τρεις πιτσαρίες εδώ και δέκα χρόνια στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Όπως λένε οι άνθρωποι του χώρου, γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι οι πολίτες αγαπούν την κατανάλωση πίτσας την ώρα των ματς και ειδικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης, οπότε είχαν πάρει… τα μέτρα τους και είχαν κάνει την προετοιμασία εδώ και καιρό, πριν την πρώτη σέντρα.

Σκοράρει η … πίτσα λόγω Euro 2024 - Κέρδισε στις εισπράξεις ο αγώνας Πορτογαλία – Γαλλία

«Φροντίσαμε να έχουμε επιπλέον προσωπικό ώστε να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοί μας κι επίσης ώστε να προλάβουν τον όγκο των παραγγελιών. Προμηθευτήκαμε επιπλέον πρώτες ύλες για να μην ξεμείνουμε. Σε πολλές περιπτώσεις είχαμε και ειδικές τιμές και πακέτα προσφορών», σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Ανδρέας Σαχίνης, υπεύθυνος πιτσαρίας στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.
Η μεγάλη μάχη της πίτσας πάντως θα δοθεί τη βραδιά του τελικού, όπου οι φούρνοι, όπως όλα δείχνουν, δεν θα σταματούν να ψήνουν και οι πίτσες θα μπαίνουν και θα βγαίνουν, σαν «πάσες» στο γήπεδο, για να φτάσουν εγκαίρως στους φιλάθλους.
Τα πρωτεία ωστόσο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους του χώρου, έχει κατακτήσει το Πορτογαλία – Γαλλία, αγώνας θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στους ποδοσφαιρόφιλους για περισσότερη πίτσα σπέσιαλ, απλή, πικάντικη και για όλα τα γούστα.

«Στο κατάστημά μας τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και οι διαδικτυακές κρατήσεις ξεκινούσαν από τα πρώτα ματς. Ωστόσο, οι περισσότεροι επιλέγουν την… πιο βραδινή παραγγελία. Σε κάποια περίπτωση είχαμε και ρεκόρ παραγγελίας – μια παρέα φίλων που έβλεπε τους αγώνες στην αυλή με την τηλεόραση στο γκαζόν πήραν είκοσι» λέει ο κ. Σαχίνης.

Advertisement
MEGA
Σκοράρει η … πίτσα λόγω Euro 2024 - Κέρδισε στις εισπράξεις ο αγώνας Πορτογαλία – Γαλλία

Υπάρχουν και οι χαμένοι και αδικημένοι της υπόθεσης που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιρόφιλους που εργάζονται στις πιτσαρίες οι οποίοι… χάνουν τα ματς ή στην καλύτερη περίπτωση βλέπουν κλεφτά κάποιες φάσεις στα κινητά ή τις τηλεοράσεις στα μαγαζιά που εργάζονται.
Οι ιδιοκτήτες απο την πλευρά τους μιλούν για αύξηση κατά 30% φέτος στις πωλήσεις της πίτσας και θυμούνται τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά και στο προηγούμενο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα, ενώ περιμένουν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να συνεχίσουν και το σερί…
«Άλλο ένα Euro ή και μουντιάλ σε φυσιλογικές ώρες μετάδοσης για τη χώρα μας, θα ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς» λέει χαμογελώντας ο κ. Πολίτης.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε ο κ. Σαχίνης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή