Skunk: Μάστιγα στα ελληνικά σχολεία αποτελεί η χρήση της ναρκωτικής ουσίας Skunk(video)
Date:
Skunk: Μάστιγα στα ελληνικά σχολεία αποτελεί η χρήση της ναρκωτικής ουσίας Skunk καθώς ολοένα και περισσότεροι μαθητές εθίζονται στο νέο αυτό ναρκωτικό που έχει γίνει μόδα στις νεαρές ηλικίες. Τι ακριβώς είναι αυτή η ουσία και ποιες βλάβες προκαλεί; Πρόκειται λοιπόν για τη νέα μορφή κάνναβης η οποία όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνη.
Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μαθητών
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε δελτίο ειδήσεων , η λάθος παρέα, η μόδα και η μαγκιά έχει σαν αποτέλεσμα ανήλικοι να καταλήγουν εθισμένοι στο skunk. Η xρήση ξεκινά συνήθως από τις ηλικίες των 12 και 13 ετών ενώ οι μαρτυρίες των μαθητών που μιλούν για το πως ξεκίνησαν τη χρήση της ναρκωτικής αυτής ουσίας, σοκάρουν. Συγκεκριμένα, 17χρονος λέει ότι έχει δοκιμάσει μέσω παρέας που του είπε ότι είναι σαν το αλκοόλ, ενώ μία κοπέλα δηλώνει ότι έχει δει χρήση στις τουαλέτες του σχολείου και πως υπάρχουν κυκλώματα μέσα στα σχολεία και όχι εκτός.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανήλικων χρηστών τα κυκλώματα είναι εκείνα που στρατολογούν μαθητές. Αρχικά, τους μετατρέπουν σε dealers κι εκείνοι με τη σειρά τους διακινούν τα ναρκωτικά μέσα στο σχολείο.
Στη συνέχεια, αρκετοί ανήλικοι μέχρι να τελειώσουν το σχολείο έχουν μετατραπεί σε καλλιεργητές του Skunk και το καλλιεργούν … στα σπίτια τους.
Τα κυκλώματα προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά ότι το Skunk δεν βλάπτει και πως θα τους προκαλέσει αίσθημα ευφορίας, όμως η αλήθεια είναι άλλη: Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το Skunk προκαλεί αρκετές βλάβες στην υγεία ενώ η χρόνια χρήση μπορεί να φέρει σχιζοφρένεια.
Ποιες βλάβες μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό το skunk:
Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και αναπληρωτή διευθυντή του ΟΚΑΝΑ, Κωνσταντίνο Κοκκώλη, το Skunk «Προκαλεί πολλά. Τα βασικά είναι δύο. Ρίχνει το IQ, ανάλογα με το άτομο, 5 με 10 μονάδες. Προκαλεί σχιζοφρένεια, αλλά να πω κάτι πολύ σημαντικό που δεν το ακούμε συχνά. Προκαλεί και καρκίνο των όρχεων».
Η Ελλάδα δυστυχώς είναι ψηλά στη λίστα παραγωγής skunk. Από πίσω κρύβονται συνήθως αλβανικά καρτέλ, τα οποία θησαυρίζουν στις πλάτες και στην υγεία αυτών των παιδιών.