Τέλος στο θρίλερ που βίωνε εδώ κι έναν χρόνο, ένα ανήλικο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη έβαλε η παρατηρητικότητα των Αστυνομικών Αρχών Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τέλος στο θρίλερ που βίωνε εδώ κι έναν χρόνο, ένα ανήλικο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη έβαλε η παρατηρητικότητα των Αστυνομικών Αρχών


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της εμπορίας – διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, βραδινές ώρες της 09-09-2021, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης Καταστολής της Εγκληματικότητας είχαν προχωρήσει σε έλεγχο ατόμων που επέβαιναν σε όχημα, στο οποίο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μικροδέματα ηρωίνης και κάνναβης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άντρες ένας Βούλγαρος κι ένας Πακιστανός ηλικίας 32 και 29 ετών.

Στο όχημα, σύμφωνα με το Thestival, επέβαιναν και δύο Ελληνίδες, μία 33χρονη και μία 17χρονη, οι οποίες προσήχθησαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για να μεταφερθούν λίγο αργότερα στο Τμήμα Καταπολέμησης και Εμπορίας Ανθρώπων προκειμένου να διερευνηθεί η μεταξύ τους σχέση και η παρουσία τους στο προαναφερόμενο όχημα.

Από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία που καταδεικνύουν τη σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης από την 33χρονη, η οποία εκμεταλλευόμενη το νεαρό της ηλικίας, την οικογενειακή κατάσταση της παθούσας και την εμπιστοσύνη που της επέδειξε η μητέρα της ανήλικης, την προώθησε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο σε εργασία ως εκδιδόμενη, παρά την ανηλικότητα και στερούμενη παντελώς των απαιτούμενων εγγράφων.


Αρχικά η δράστιδα την προώθησε σε οίκους ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε διαμέρισμα άγνωστου, μέχρι στιγμής ατόμου, σε όμορο Νομό, όπου η ανήλικη εργάστηκε έναντι ελάχιστης αμοιβής και με εξαντλητικά ωράρια, διατρέχοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία της.

Ακολούθησε πρόσκαιρη διακοπή των συχνών επαφών των δύο γυναικών και την 09-09-2021, έπειτα από επανασύνδεσή τους με πρωτοβουλία της ανήλικης, η 33χρονη την έφερε σε επαφή με έναν εκ των προαναφερόμενων συλληφθέντων αντρών με σκοπό την ερωτική συνεύρεση έναντι αμοιβής, χωρίς όμως συμφωνία. Παράλληλα, ο συλληφθείς προμήθευσε την ανήλικη με ποσότητα κάνναβης έναντι μικρού χρηματικού αντιτίμου.

Advertisement
MEGA

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, η ανήλικη, δύο μέρες πριν την προσαγωγή της, ξεκίνησε να εργάζεται ως εκδιδόμενη στη Θεσσαλονίκη υπό την εκμετάλλευση ενός Έλληνα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, που την προήγαγε και την εξανάγκαζε στην πορνεία με χρήση πειθούς και απατηλών μέσων, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά και αποδίδοντας ελάχιστο μέρος των κερδών στην ίδια.

Συνελήφθη η προαναφερόμενη 33χρονη γυναίκα και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα