«Εξπρές του μεσονυκτίου» με άγριους ξυλοδαρμούς αλλά και ομαδικούς βιασμούς καταγγέλλει 17χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος για περίπου έξι μήνες παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων. Περιγράφει ότι εκεί ... Περισσότερα

Σοκαριστική καταγγελία: «Μαμά, με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί» - Βίντεο με τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες παιδιού

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Εξπρές του μεσονυκτίου» με άγριους ξυλοδαρμούς αλλά και ομαδικούς βιασμούς καταγγέλλει 17χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος για περίπου έξι μήνες παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων. Περιγράφει ότι εκεί μέσα έζησε τις χειρότερες στιγμές της ζωής του, με τον φόβο να φωλιάζει στην ψυχή του. Έπεφτε να κοιμηθεί και δεν ήξερε αν θα ξημερωθεί, υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Advertisement
 

«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε» αποκαλύπτει το λεπτοκαμωμένο αγόρι στην κάμερα του Cretalive.gr, έχοντας στο πλευρό τους γονείς του. Καταγγέλλει ακόμα ότι η ομάδα των «5», τους οποίους κατονομάζει έναν προς έναν, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στο χώρο του μπάνιου.

Στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες αφ’ ότου βγήκε από το ειδικό κατάστημα κράτησης, η μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, μέσα στο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκιση του. Το αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Πλέον η διερεύνηση των βαρύτατων καταγγελιών είναι σε εξέλιξη.

Ο εγκλεισμός του σε κατάστημα νέων είχε κριθεί αναγκαίος περισσότερο για λόγους σωφρονισμού και αναμόρφωσης μετά από σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη αδερφή του. Για τη μητέρα ήταν μία βασανιστική απόφαση στην οποία συναίνεσε με βαριά καρδιά. Είχε πειστεί όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι αυτό θα γινόταν μόνο για καλό. Άλλωστε θα είχαν καθημερινή επικοινωνία με το γιο της.

Ο ίδιος, 16,5 ετών τότε, πίστευε ότι από τα δικαστήρια Ηρακλείου θα έφευγε μαζί με τη μητέρα του. Μία ακόμα κακή στιγμή ήταν που θα την ξεπερνούσαν. Διαψεύστηκε. Πρώτη φορά τον κυρίευε τόσο πολύ ο φόβος. Έξω ήταν ζωηρό και αντιδραστικό παιδί. Ένα «αγρίμι». Εκεί μέσα όμως είχε να αντιμετωπίσει …θηρία. Και ήταν ο φόβος που «σφράγισε» τελικά το στόμα του μέχρι που αποφυλακίστηκε και ένιωσε ασφαλής. Σχεδόν δύο μήνες μετά, ο 17χρονος δεν έχει «ξεμυτίσει» από το σπίτι του. Είναι διαρκώς με τους δικούς του. Το τραύμα είναι ακόμα ανοιχτό.

Το καψόνι της υποδοχής

Την πρώτη μέρα που μπήκε μέσα, του έκλεψαν τα ρούχα και τον εξανάγκασαν να παίξει ξύλο με συγκρατούμενο του. Ήταν το απαραίτητο τελετουργικό υποδοχής. Το αναπόφευκτο καψόνι του νεοεισερχόμενου. «Αν δεν το έκανα, θα έπεφταν πάνω μου 20 άτομα να με χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές» υποστηρίζει.

Απογοητευμένος και τρομαγμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο, όμως το περιεχόμενο της συνομιλίας έγινε αντιληπτό από άλλα παιδιά και έτσι ξυλοκοπήθηκε εκ νέου για …συμμόρφωση.

Ζήτησε, όπως λέει, από τη δεύτερη μέρα να μεταφερθεί σε πτέρυγα προστασίας. Διέρρευσε στη φυλακή και δέχθηκε νέο ξυλοδαρμό, όπως καταγγέλλει. «Τέσσερα άτομα με έριξαν στο πάτωμα και αρχίσαν να με χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές. Με πατούσαν κάτω».

Υπήρξε επεισόδιο σε βάρος του τόσο σοβαρό που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γονείς του ενημερώθηκαν για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του κατόπιν δικής τους επιμονής καθώς το παιδί είχε να επικοινωνήσει μαζί τους τρεις ημέρες και είχαν αρχίσει να ανησυχούν.

Το αποκορύφωμα ήταν οι αποκαλύψεις για τους συνεχείς βιασμούς, που όπως καταγγέλλει, υπέμεινε μέσα στο κελί του από την «κλίκα» των πέντε. Μόνος και αβοήθητος.

Advertisement
Family Kitchen

Η μητέρα του 17χρονου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που κακοποίησαν το γιο της, ενώ εξαπολύει «πυρά» και σε εκείνους που δεν τον προστάτευσαν ως όφειλαν, ηθικά και θεσμικά. Και ο ανήλικος όμως ζητά να τιμωρηθούν για όσα έκαναν σε εκείνον αλλά και σε άλλα παιδιά.

«Οι υπαίτιοι δράστες θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, παρακολουθεί στενά την πορεία της προανάκρισης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. «Γίναμε αποδέκτες άλλης μίας υπόθεσης παιδικής κακοποίησης με την έννοια της σεξουαλικής βίας που ασκήθηκε πάνω σε αυτό το παιδί στα πλαίσια ενός ελεγχόμενου φορέα, όπως είναι το ειδικό κατάστημα κράτησης των συγκεκριμένων νέων όπου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκε ο ανήλικος.

Δυστυχώς, αν και έχουν γίνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της εναλλακτικής αντιμετώπισης των νεαρών παραβατών, η κατάσταση παραμένει δύσκολη έως και τραγική.

Με το που αποφυλακίστηκε το παιδί βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τα όσα βίωνε. Απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση και είμαστε σίγουροι ότι υπαίτιοι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη».

Πηγή: www.cretalive.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/10/25 9:21 πμ

Π.Κεΐσογλου: Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκειας για το 3ο Γυμνάσιο – video

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; - video

24/10/25 9:12 πμ

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; – video

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

24/10/25 9:04 πμ

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός - video

24/10/25 8:57 πμ

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός – video

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα... Πατσά!

24/10/25 8:45 πμ

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πατσά!

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

24/10/25 8:38 πμ

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

Ενημέρωση για τη Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

24/10/25 8:23 πμ

Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”