Μάχη κατά της λειψυδρίας και το φετινό καλοκαίρι δίνουν δήμοι και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής που αδυνατούν να απαντήσουν αν θα έχουν νερό σε όλη τη ... Περισσότερα

Σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας για ακόμη ένα καλοκαίρι στη Χαλκιδική- Επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Μάχη κατά της λειψυδρίας και το φετινό καλοκαίρι δίνουν δήμοι και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής που αδυνατούν να απαντήσουν αν θα έχουν νερό σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ζητούν ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Όπως φαίνεται η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου στη Χαλκιδική είναι αν θα φτάσει το νερό, φέτος το καλοκαίρι. Οι δήμοι του νομού είναι σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» από τις αρχές Μαΐου. Οι τοπικοί φορείς δίνουν αγώνα δρόμου για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Προτείνουν λοιπόν, για να δοθεί λύση, ένα ολιστικό πρόγραμμα, να γίνει αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης και από εκεί και πέρα να κατασκευαστούν και μικροφράγματα και βιολογικοί καθαρισμοί. Λύση επίσης, που συζητείται εδώ και χρόνια, είναι να κατασκευαστεί ένα φράγμα στον μεγαλύτερο ποτάμι της Χαλκιδικής, στον ποταμό Χαβρία, ωστόσο όπως λένε οι δήμαρχοι είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο έργο και θα πάρει πολλά χρόνια. Έκκληση γίνεται στους πολίτες για να γίνεται λελογισμένη χρήση του νερού.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μίλησε για το θέμα στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

«Τεράστιο πρόβλημα ειδικά για τον Δήμο Κασσάνδρας που το χειμώνα είμαστε 17.500 και το καλοκαίρι ξεπερνάμε τους 600.000 κατοίκους. Να βάλουμε σε όλο αυτό ότι είμαστε και νησί, άρα είμαστε σε έκτακτη ανάγκη λόγω λειψυδρίας.
Η μεγάλη ανοικοδόμηση και άναρχη ανοικοδόμηση στο Δήμο και χωρίς να ερωτάται ο Δήμος αν μπορεί σε κάθε καινούργια άδεια που βγαίνει, αν μπορεί να υδροδοτήσει το κάθε ακίνητο, δημιουργούν αυτά τα προβλήματα.

Εμείς σαν Δήμος Κασσάνδρας εδώ και δύο χρόνια έχουμε κάνει ένα ολιστικό πρόγραμμα που το καταθέσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εγκρίθηκε, είναι 70 εκατομμυρίων για να μπούμε στη διαδικασία αναβάθμισης και επέκτασης των βιολογικών στο ανατολικό τμήμα του Δήμου, έτσι ώστε να μπορούμε να δίνουμε το νερό των βιολογικών που θα είναι πάρα πολύ καθαρό για άρδευση, για πυρόσβεση και για τους αγρότες. Θα κάνουμε και δίκτυο κανονικό για να μπορούμε να δίνουμε στα εκτός οικισμού να ποτίζουν το γκαζόν. Εμάς το πρόβλημά μας εδώ είναι οι πισίνες και η άρδευση, στους οικισμούς. Αυτή τη στιγμή το νερό είναι ότι πιο πολύτιμο έχει ο Δήμος Κασσάνδρας.

Κάναμε παρεμβάσεις φέτος το χειμώνα, κάναμε σημειακές παρεμβάσεις και είμαστε οριακά, χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη να πω ότι ναι, θα υπάρχει νερό, άφθονο. Ολοκληρώνοντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το ολιστικό που κάναμε και θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια περίπου από σήμερα, εκεί θα μπορούμε να είμαστε πιο ασφαλείς και να πούμε ναι, θα υπάρχει νερό. Αυτή τη στιγμή παρακαλούμε για χρηστή χρήση».

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video