Φονικές μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τις δυνάμεις της Χαμάς διεξάγονται σήμερα στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, όπου χιλιάδες παγιδευμένοι παλαιστίνιοι άμαχοι επιβιώνουν σε τραγικές συνθήκες, στην ... Περισσότερα

Σφοδρές μάχες στη Χαν Γιούνες, επίκεντρο πλέον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Epilogestv

Epilogestv

Φονικές μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τις δυνάμεις της Χαμάς διεξάγονται σήμερα στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, όπου χιλιάδες παγιδευμένοι παλαιστίνιοι άμαχοι επιβιώνουν σε τραγικές συνθήκες, στην βροχή και το κρύο.

Στον κατεστραμμένο και πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, η Unrwa, η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πολίτες, βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών αρχών που υποστηρίζουν ότι ορισμένοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ θέλει να διασφαλίσει ότι η Unrwa δεν θα διαδραματίζει πλέον κανέναν ρόλο στην Γάζα μετά τον πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραήλ Κατζ, ενώ η Χαμάς κατήγγειλε τις ισραηλινές «απειλές» κατά της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ.

Η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ιταλία ανακοίνωσαν την διακοπή της χρηματοδότησης της Unrwa, μία ημέρα αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την διακοπή κάθε μελλοντικής χρηματοδότησης.

Η Χαν Γιούνες, η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Γάζας που θεωρείται από το Ισραήλ προπύργιο της Χαμάς, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του πολέμου.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην πόλη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της νύκτας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι 26.257 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 64.797 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη του πολέμου.

Οι μάχες επικεντρώνονται στην περίμετρο των δύο βασικών νοσοκομείων της Χαν Γιούνες, του Νάσερ και του αλ-Αμάλ, που υπολειτουργούν και στεγάζουν ασθενείς αλλά και χιλιάδες εσωτερικούς πρόσφυγες.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην Ράφα, το συνοριακό πέρασμα προς την Αίγυπτο. Συνολικά, 1,7 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Κατά την διάρκεια της νύκτας, κατακλυσμιαίες βροχές πλημμύρισαν τους καταυλισμού επιτείνοντας την απελπισία των αμάχων.

Advertisement
MEGA

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες πλήττοντας χιλιάδες πρόσφυγες στην Ράφα, στην Χαν Γιούνες, στην Νουσεϊράτ, το Ντέρι αλ-Μπάλαχ και στην πόλη της Γάζας, βορειότερα, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Νοσοκομεία υπό απειλή

«Μαζικά πυρά τεθωρακισμένων εκτοξεύονται από το πρωί κατά των δυτικών τομέων της πόλης, του προσφυγικού καταυλισμού του Χαν Γιούνες και την περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση», ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Χαμάς.

Η χειρουργική λειτουργία του νοσοκομείου είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ορισμένα από τα μέλη του προσωπικού που έχουν παραμείνει αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις ιατρικού υλικού, σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Εκατοντάδες ασθενείς και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου Νάσερ έχουν φύγει. Εντός του νοσοκομείου παραμένουν 350 ασθενείς και 5.000 πρόσφυγες», σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Το νοσοκομείο δεν έχει καύσιμα, τρόφιμα και προμήθειες», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

31/03/26 4:51 μμ

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 3:46 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

31/03/26 3:29 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

31/03/26 3:16 μμ

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

"Show" της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας - Την πήραν... σηκωτή αστυνομικοί!

31/03/26 3:12 μμ

“Show” της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας – Την πήραν… σηκωτή αστυνομικοί!

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι - "Μοντέλο Ράφα" στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

31/03/26 3:27 μμ

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι – “Μοντέλο Ράφα” στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

31/03/26 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

31/03/26 3:02 μμ

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:59 μμ

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:55 μμ

Ισραηλινός στρατός: Είμαστε προετοιμασμένοι για εβδομάδες ακόμα συγκρούσεων στο Ιράν

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ

31/03/26 2:41 μμ

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ