Στα… κάγκελα είναι οι φαρμακοποιοί με τα self test που παρέλαβαν. Συγκεκριμένα βρέθηκαν μπροστά σε μια «δυσάρεστη έκπληξη», καθώς διαπίστωσαν ότι τα self test έφτασαν στα… χέρια τους σε συσκευασίες ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στα… κάγκελα είναι οι φαρμακοποιοί με τα self test που παρέλαβαν. Συγκεκριμένα βρέθηκαν μπροστά σε μια «δυσάρεστη έκπληξη», καθώς διαπίστωσαν ότι τα self test έφτασαν στα… χέρια τους σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων και όχι σε ατομικές συσκευασίες. Πράγμα που σημαίνει όπως υποστηρίζουν, ότι θα πρέπει οι ίδιοι να «συναρμολογήσουν» το kit, τοποθετώντας σε αυτό τα απαιτούμενα ιατρικά «υλικά» από τέσσερις διαφορετικές συσκευασίες προκειμένου να δημιουργήσουν το τελικό «πακέτο», έτοιμο προς παράδοση στους δικαιούχους.

Η οργή και η αγανάκτησή τους είναι μεγάλη. Μετά τις αρχικές αντιδράσεις για τη διάθεση των self test από τα φαρμακεία και τις «φωνές» διαμαρτυρίας που ακούστηκαν για τα περί «αμισθί» εξυπηρέτησης, τώρα έρχεται να προστεθεί και ο συγκεκριμένος «εμπαιγμός» όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Επισημαίνουν δε, ότι η «συναρμολόγηση» απαιτεί χρόνο και όπως δηλώνουν «δεν προλαβαίνουν», καθώς θα πρέπει να αφήσουν… στην άκρη όλες τις άλλες υποχρεώσεις για να ασχοληθούν με αυτό. Μάλιστα, προσθέτουν ότι εξαρχής θα έπρεπε να είναι ατομικές οι συσκευασίες και αεροστεγώς κλεισμένες και όχι να… παρεμβαίνει ο φαρμακοποιός ή όποιος άλλος. Ενδέχεται δε, να «ξεχαστεί» να συμπεριληφθεί κάποιο προϊόν στο τελικό kit, λόγω του φόρτου εργασίας και της πίεσης της δουλειάς με αποτέλεσμα να υπάρξουν και διαμαρτυρίες από πλευράς των πελατών.

 
Αυτό το αλαλούμ συμβαίνει την ώρα που σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για τα self test για τους μαθητές Λυκείου, ηλικιών 16-18 ετών και για τους εκπαιδευτικούς, τα οποία είναι προγραμματισμένο να διατεθούν από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θεωρούνται δε, σημαντικό εργαλείο προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία από Δευτέρα, εάν δώσει το «πράσινο φως» και η Επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδριάζει σήμερα.

Βαλτάς: “Κακώς δεν ελέγχθηκαν οι συσκευασίες”

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς είπε στο enikos.gr ότι “κακώς οι αρμόδιοι δεν έλεγξαν ότι η εταιρεία τα έστειλε σε πολυσυσκευασίες και όχι σε ατομικές συσκευασίες. Κάτι το οποίο προκαλεί προβλήματα και στη διακίνηση και τη διάθεση”. Σύμφωνα με τον ίδιο “αυτοί που έπρεπε να τα ελέγξουν, δεν τα έλεγξαν. Θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Οι συνάδελφοι είναι έξω φρενών”. Όπως υποστήριξε, “ζητούμενο αποτελεί και το εάν η όποια εταιρεία μπορεί να συμμετάσχει ξανά σε διαγωνισμό, αν δεν διαθέτει ατομικές συσκευασίες”. Ο κ. Βαλτάς εξήγησε δε, ότι και τα self test είναι rapid test, αλλά ονομάζονται self γιατί ο καθένας το κάνει μόνος του και λαμβάνει το ρινικό επίχρισμα από την άκρη της μύτης σε αντίθεση με εκείνα που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια. “Αυτή είναι η διαφορά. Δεν πρέπει να πανικοβάλλουμε τον κόσμο ή να δημιουργούνται παρανοήσεις”.

Λουράντος: Είναι αστεία πράγματα αυτά – Είμαστε έξαλλοι

Λουράντος: Είναι αστεία πράγματα αυτά – Είμαστε έξαλλοι

Advertisement
MEGA

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος υποστηρίζει ότι «δεν λάβαμε τα self test σε εξατομικευμένες συσκευασίες. Μας τα έστειλαν όλα μαζί σε ένα τσουβάλι και πρέπει να τα συναρμολογήσουμε εμείς. Αν είναι δυνατόν… Αυτό καταδεικνύει μεγάλη προχειρότητα και ανικανότητα. Είναι αστεία πράγματα αυτά».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «τα self test θα έπρεπε να έρθουν σε ατομικές συσκευασίες, κλεισμένες αεροστεγώς, ετοιμοπαράδοτες και όχι έτσι όπως ήρθαν… χύμα. Αν πάνω στον φόρτο εργασίας ξεχάσουμε να βάλουμε ένα προϊόν μέσα, με το δίκιο του ο πελάτης θα έρθει και θα διαμαρτυρηθεί». Ο κ. Λουράντος τονίζει ότι «είναι έξαλλοι όλοι οι συνάδελφοι. Δεν προλαβαίνουμε. Εγώ πρότεινα μάλιστα να τους τα στείλουμε πίσω τα τεστ».

Τι λέει το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Υγείας τονίζουν για το θέμα που έχει προκύψει με τα self test ότι “δεν υπάρχουν ακόμα ατομικές συσκευασίες”. Όπως επισημαίνεται “ξεκινάμε τη διάθεση των self test με τα κουτιά των 25 τεμαχίων και θα συνεχίσουμε λίγο αργότερα με τα ατομικά, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ατομικές συσκευασίες”. Προσθέτουν δε, πηγές του υπουργείου ότι “η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα, μόλις στην αγορά “πέσουν” οι ατομικές συσκευασίες”.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:47 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

Φανοποιοί Ν. Σερρών - Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

15/09/25 8:38 μμ

Φανοποιοί Ν. Σερρών – Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 - Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

15/09/25 8:33 μμ

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 – Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

15/09/25 8:25 μμ

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών, σε Λευκώνα, Χριστός και Μελενικιώτικα, με έργα 2.500.000€

15/09/25 8:18 μμ

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών με έργα 2.500.000€

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

15/09/25 8:09 μμ

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ αύριο Τρίτη 16/9 - video

15/09/25 8:01 μμ

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ αύριο Τρίτη 16/9 – video

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - video

15/09/25 7:55 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – video

Σέρρες: Πεζοδρόμια παγίδες στην οδό Γ.Παπανδρέου απειλούν τους πεζούς - video

15/09/25 7:44 μμ

Σέρρες: Πεζοδρόμια παγίδες στην οδό Γ.Παπανδρέου απειλούν τους πεζούς – video

Σέρρες: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού - video

15/09/25 7:35 μμ

Σέρρες: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού – video

Σέρρες: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση - Η ευλογιά των προβάτων εξαπλώνεται - video

15/09/25 7:27 μμ

Σέρρες: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση – Η ευλογιά των προβάτων εξαπλώνεται – video