Χειμωνιάτικο το Σαββατοκύριακο με πολλές περιοχές της Ελλάδας να είναι ντυμένες ήδη στα λευκά. Ο χιονιάς, σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, εξαπλώνεται καθώς σήμερα (17.11.2018) θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Χειμωνιάτικο το Σαββατοκύριακο με πολλές περιοχές της Ελλάδας να είναι ντυμένες ήδη στα λευκά. Ο χιονιάς, σύμφωνα και με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, εξαπλώνεται καθώς σήμερα (17.11.2018) θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία τοπικά στα 900 μέτρα, ενώ στα βόρεια τμήματα της Θράκης, κυρίως στον βόρειο Έβρο και στα βόρεια της Ροδόπης στα 550 μέτρα.

 

 

 

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες του Σαββάτου αναμένεται ότι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ το κρύο παραμένει ιδιαίτερα αισθητό.

 

Γρεβενά

 

Μηλιά Μετσόβου

 

Ναυπακτία

 

Μαγικές είναι οι εικόνες από τα χιόνια σε Πισοδέρι, Νυμφαίο, Περτούλι, Ελάτη, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Σαμαρίνα Γρεβενών, Λίμνη Πλαστήρα, Χάνια Πηλίου, Μέτσοβο, Λάρισα και ορεινή Ναυπακτία.

 

 

 

 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Πήλιο

 

Το βουνό των Κενταύρων στις ψηλότερες περιοχές του ντύνεται στα λευκά. Στα Χάνια του Πηλίου (κάτω φωτογραφία) το ύψος του χιονιού αγγίζει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς, ενώ η χιονόπτωση που άρχισε μετά τα μεσάνυχτα, συνεχίζεται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, το χιόνι που πέφτει είναι πολύ πυκνότερο και το ύψος του ξεπερνά τα 15 εκατοστά, αλλά δεν είναι αρκετό για την λειτουργία του αθλητικού – χιονοδρομικού κέντρου.

 

Ωστόσο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του άξονα Βόλου – Ζαγοράς. Στον Βόλο και την περιφέρειά του βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι αισθητό και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά στην πόλη τους 13 βαθμούς.

 

Χάνια Πηλίου

 

 

Γιάννης Καλλιάνος: Στα λευκά και την Κυριακή (18.11.2018)

Για άλλη μια μέρα την Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία θα χιονίζει πυκνά κατά περιόδους πάνω από τα 650 με 700 μέτρα, ενώ στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα χιονίζει πάνω από τα 1.100 με 1.200 μέτρα προβλέπει ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος.

 

Advertisement
Babis

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί στα πελάγη έως και 7 με 8 τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ σε περιοχές των Επτανήσων. Άρα, λοιπόν, κρίνει, ο μετεωρολόγος, ότι στις περιοχές των Επτανήσων επειδή θα πνέει ένας βορειοανατολικός άνεμος έως και 9 μποφόρ ίσως υπάρξουν προβλήματα αρκετά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ίσως και γενικό απαγορευτικό για τις περιοχές και από τις περιοχές των Επτανήσων.

 

Ο καιρός στην Αττική – Χιόνια στην Πάρνηθα

Για την Αττική αναμένεται άστατος καιρός και την Κυριακή, οπότε η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχές θα είναι πιο έντονες και πιο γενικευμένες και ενδεχομένως σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα.

 

Θεσσαλονίκη: Θα ανοίξουν οι ουρανοί

Σε ο,τι αφορά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός και όπως θα συμβεί με την Αττική έτσι και στη συμπρωτεύουσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

 

Θα είναι περισσότερα τα νερά, πιο έντονες οι βροχοπτώσεις με τον υδράργυρο στους 7 βαθμούς το πρωί της Κυριακής και στους 10 με 11 αργά το μεσημέρι για την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα δεχθεί αρκετά χιλιοστά νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νεανική ανεργία έπεσε κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 13% τον Δεκέμβριο

10/02/26 9:06 πμ

Η νεανική ανεργία έπεσε κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 13% τον Δεκέμβριο

Κιλκίς: Τρείς συλλήψεις για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ

10/02/26 8:59 πμ

Κιλκίς: Τρείς συλλήψεις για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ

Ο Ιανουάριος του 2026, ο 5ος θερμότερος που καταγράφτηκε ποτέ, παρά τα κύματα ψύχους στο βόρειο ημισφαίριο

10/02/26 8:54 πμ

Ο Ιανουάριος του 2026, ο 5ος θερμότερος που καταγράφτηκε ποτέ, παρά τα κύματα ψύχους στο βόρειο ημισφαίριο

Από κλωστοϋφαντουργία σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά και επιχειρησιακά hubs της χώρας - Το εργοστάσιο που δεν σίγησε ποτέ

10/02/26 8:47 πμ

Από κλωστοϋφαντουργία σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά hubs της χώρας – Το εργοστάσιο που δεν σίγησε ποτέ

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 1,05 εκατ. ευρώ σε πέντε μεγάλες εταιρείες για υπέρβαση πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

10/02/26 12:14 πμ

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 1,05 εκατ. ευρώ σε πέντε μεγάλες εταιρείες για υπέρβαση πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

ΑΑΔΕ - Ενιαία αίτηση ενίσχυσης: Διορθώσεις 2024 και 2025

10/02/26 12:02 πμ

ΑΑΔΕ – Ενιαία αίτηση ενίσχυσης: Διορθώσεις 2024 και 2025

Υπόθεση Έπστιν: Η Μάξγουελ θα μιλήσει εάν της δώσει χάρη ο Τραμπ

09/02/26 11:54 μμ

Υπόθεση Έπστιν: Η Μάξγουελ θα μιλήσει εάν της δώσει χάρη ο Τραμπ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής γλώσσας

09/02/26 11:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής γλώσσας

Τάσος Χατζηβασιλείου στο mononews: Ο Κάθετος Διάδρομος στο επίκεντρο της νέας ενεργειακής στρατηγικής της Ευρώπης

09/02/26 11:43 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο Κάθετος Διάδρομος στο επίκεντρο της νέας ενεργειακής στρατηγικής της Ευρώπης

Ν. Δένδιας: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι σχέσεις με την Ινδία ειδικά στον τομέα της αμυντικής καινοτομίας και τεχνολογίας

10/02/26 12:19 πμ

Ν. Δένδιας: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι σχέσεις με την Ινδία ειδικά στον τομέα της αμυντικής καινοτομίας και τεχνολογίας

Π. Μαρινάκης: Την Τρίτη η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων

10/02/26 12:07 πμ

Π. Μαρινάκης: Την Τρίτη η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων

Ποιος ήταν ο Άγιος Χαράλαμπος που γιορτάζει στις 10 Φεβρουαρίου

09/02/26 8:56 μμ

Ποιος ήταν ο Άγιος Χαράλαμπος που γιορτάζει στις 10 Φεβρουαρίου