Καμία σκέψη δεν υπάρχει στην κυβέρνηση για μείωση μισθών και συντάξεων.

 

Advertisement

Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, προαναγγέλλοντας ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει ένας μηχανισμός βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα υπάρξει μελέτη για την εφαρμογή πολιτικής επιβράβευσης πληρωμών.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα παραταθεί κατά δυο μήνες, μέχρι τέλος Ιουλίου η προθεσμία εξόφλησης των οφειλών από αναδρομικές συντάξεις και η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ώστε έως τότε να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Σχετικά με τη μείωση ενοικίου για πλητόμμενες επιχειρήσεις και φοιτητές, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύσει το μέτρο μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοιτάξουν την παράταση του μέτρου για συγκεκριμένους κλάδους και συγκεκριμένες περιοχές.

Για τους ιδιοκτήτες, ανέφερε ότι θα υπάρχει επιβάρυνση του κράτους, ώστε να μειωθεί και η επιβάρυνση του ιδιοκτήτη στην τρέχουσα φορολογική χρήση.

«Όχι δεν πάμε σε μνημόνιο» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως αντιθέτως αυτά που εισηγείται η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σε μνημόνιο.

Advertisement

Ο κ. Σταϊκούρας πως η κυβέρνηση κάνει λελογισμένη χρήση των ταμιακών διαθεσίμων της χώρας έτσι ώστε να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υπέρ της κοινωνίας, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα σε μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο κος Σταικούρας εξηγώντας πως καθώς εισηγείται αφενός την λήψη πολύ περισσοτέρων δημοσιονομικών μέτρων αλλά και αφετέρου αναστολών τις οποίες δεν υπολογίζει ταμιακά, τότε αυτό σημαίνει πως χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα για να καλυφθεί το κενό.

«Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις» αντιπαρέβαλε.

«Σας θυμίζω πως τα 800 ευρώ που δόθηκαν ως έκτακτη χορήγηση σε ένα μεγάλο κομμάτι μισθωτών είναι ένα οριζόντιο μέτρο» ανέφερε προσθέτοντας πως για ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων που αμείβονταν με λιγότερα χρήματα, το συγκεκριμένο επίδομα κάλυψε ή ακόμα και υπερκάλυψε ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού τους.

Ο κ. Σταικούρας παραδέχτηκε πως έρχεται μια δύσκολη χρονιά και η χώρα δυστυχώς θα επιστρέψει στην ύφεση αφού είχαμε μια εξωγενή οριζόντια υγειονομική κρίση με πολύ σημαντικές οικονομικές συνέπειες.

«Αυτό όμως δεν θα ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση αυτό θα είναι κάτι το παροδικό.

«Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι το 2021 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη χώρα» κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα