Στην υγειονομική κρίση, τα προβλήματα της οικονομίας και τις λύσεις που σχεδιάζονται αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.     Τονίζει ότι «έχουμε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην υγειονομική κρίση, τα προβλήματα της οικονομίας και τις λύσεις που σχεδιάζονται αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

 

Advertisement
 

 

Τονίζει ότι «έχουμε αρκετά “καύσιμα” για την επανεκκίνηση της οικονομίας όμως πρέπει πρώτα να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία –νοικοκυριά και επιχειρήσεις– ώστε να βγει όρθια από την παρούσα δοκιμασία».

«Με το συνεκτικό, δυναμικό σχέδιό μας ανταποκρινόμαστε από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη αυτή, στηρίζοντας το σύστημα της δημόσιας Υγείας, ενισχύοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και το εισόδημα των εργαζομένων, τονώνοντας την κοινωνική συνοχή, θέτοντας ταυτόχρονα και τις βάσεις για δυναμική ανάκαμψη στη μετά τον κορονοϊό εποχή», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

«Οφείλουμε να ενεργήσουμε με σχέδιο και μεθοδικότητα, ώστε, το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσουμε και πάλι νέες θέσεις απασχόλησης, να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και να διατηρήσουμε την κουλτούρα πληρωμών, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη προστασίας των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Και αυτό θα πράξουμε, για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας».

Η κυβέρνηση, με τα οριζόντια μέτρα που έχει λάβει για τη στήριξη εργαζομένων και εργοδοτών, έχει απλώσει «δίχτυ προστασίας» για την πλειοψηφία των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και για τον τουρισμό, τονίζει και υπογραμμίζει πως «σε δεύτερο στάδιο, άμεσα, δρομολογούνται στοχευμένες κλαδικές πολιτικές, σε τομείς που υφίστανται τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα, όπως είναι ο 12μηνος και εποχικός τουρισμός, η ενέργεια, η ακτοπλοΐα, οι μεταφορές, τμήματα του πρωτογενούς τομέα κ.ά.»

Advertisement
ΔΕΗ

«Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον τουριστικό κλάδο, μεταξύ άλλων, προχωρήσαμε στη διευθέτηση του ζητήματος των ακυρώσεων ταξιδιών, ενώ προβλέπεται χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας που παραμένουν ανοιχτά κατ’ εξαίρεση».

Τέλος, δεν κρύβει ότι περιμένει κάποια πιο τολμηρή παρέμβαση της Ευρώπης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης που περιλήφθηκε στην αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup.«Είναι κρίσιμο το ταμείο να αποκτήσει ισχυρά «εργαλεία» και ικανούς πόρους, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως καταλύτης για μια ισχυρή ένεση ρευστότητας, την οποία χρειάζονται όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες».

 

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ ο Γερεμέγεφ

16/12/25 10:01 μμ

Πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ ο Γερεμέγεφ

Ρωσία: Επισήμως «ανεπιθύμητος οργανισμός» η Deutsche Welle στη Ρωσία

16/12/25 9:57 μμ

Ρωσία: Επισήμως «ανεπιθύμητος οργανισμός» η Deutsche Welle στη Ρωσία

Πορεία διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό

16/12/25 9:49 μμ

Πορεία διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό

Μια μικρή Ελλάδα χορεύει στην Ουαλία - Από ένα ποστ στο Facebook «γεννήθηκε» το Greek Dances Cardiff

16/12/25 9:42 μμ

Μια μικρή Ελλάδα χορεύει στην Ουαλία – Από ένα ποστ στο Facebook «γεννήθηκε» το Greek Dances Cardiff

Μάνος Στεφανίδης, Γιώργος Αριστηνός, Joe (a.k.a. A.I.): 2052 Το μυθιστόρημα των τριών

16/12/25 9:25 μμ

Μάνος Στεφανίδης, Γιώργος Αριστηνός, Joe (a.k.a. A.I.): 2052 Το μυθιστόρημα των τριών

Η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

16/12/25 10:04 μμ

Η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Υπερψηφίστηκε με 159 «υπέρ» έναντι 136 «κατά» ο προϋπολογισμός του 2026

16/12/25 10:03 μμ

Υπερψηφίστηκε με 159 «υπέρ» έναντι 136 «κατά» ο προϋπολογισμός του 2026

Οι Rolling Stones ακυρώνουν τα σχέδια για περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη

16/12/25 10:01 μμ

Οι Rolling Stones ακυρώνουν τα σχέδια για περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη

Πού θα ταξιδέψουν οι Βορειοελλαδίτες για τις γιορτές - Το εξωτερικό επιλέγουν οκτώ στους δέκα

16/12/25 9:00 μμ

Πού θα ταξιδέψουν οι Βορειοελλαδίτες για τις γιορτές – Το εξωτερικό επιλέγουν οκτώ στους δέκα

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

16/12/25 8:54 μμ

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Υπόθεση χρηματισμού με επίκεντρο παραβάσεις του ΚΟΚ - Ένας αστυνομικός στη φυλακή και άλλοι δύο ελεύθεροι με όρους

16/12/25 8:49 μμ

Υπόθεση χρηματισμού με επίκεντρο παραβάσεις του ΚΟΚ – Ένας αστυνομικός στη φυλακή και άλλοι δύο ελεύθεροι με όρους

Κυρ.Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές

16/12/25 9:04 μμ

Κυρ.Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές