Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
8.7 C
Serres

Σταϊκούρας για έκτακτο επίδομα το Πάσχα: Αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία της οικονομίας της χώρας και την αύξηση κατώτατου μισθού

Την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης εξέφρασε εμμέσως ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκουρας δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πως «έχουμε μία καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και όπως φαίνεται αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος ώστε να ληφθούν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός».

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για τις αυξήσεις τιμών που παρατηρούνται, διαπιστώνοντας πάντως ότι το πρόβλημα αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως είπε, ο πληθωρισμός φέτος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 5%. Αν και χαμηλότερος από πέρυσι, οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν και με μικρότερο ρυθμό, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να καταβληθεί εκ νέου έκτακτο επίδομα το Πάσχα όπως πέρυσι ή τα Χριστούγεννα, ο κ.Σταϊκούρας τόνισε πως αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός.


Babis


Δεδομένου μάλιστα, όπως επεσήμανε, ότι η αβεβαιότητα παραμένει και «οιπόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, στην κυβέρνηση έχουν εντοπίσει ότι αντιμετωπίστηκε μεν το πρόβλημα στις τιμές ρεύματος, αλλά οι αυξήσεις έχουν μετακυλισθεί πλέον στις τιμές τροφίμων και στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά ζητήματα που σχετίζονται με πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αποτελούν αντικείμενο συζήτησης της επόμενης τετραετίας.

Πηγή protothema.gr

ΠολιτικήΣταϊκούρας για έκτακτο επίδομα το Πάσχα: Αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπ. Ενέργειας: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για το μπλακάουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία

Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκάουτ στην Ιβηρική...

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε...

Β. Κικίλιας: Η Δικαιοσύνη ερευνά τους φακέλους των ΜΚΟ – Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Στα χέρια της Δικαιοσύνης είναι η άμεση διερεύνηση ύποπτων...

Τελευταία Νέα