Στις 17 Μαΐου το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού – «Δεν προβλέπεται Επιστρεπτέα 8» σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στις 17 Μαΐου το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού – «Δεν προβλέπεται Επιστρεπτέα 8» σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις


Για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, τι θα γίνει με τα ενοίκια Ιουνίου, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις φορολογικές δηλώσεις, μίλησε στο Mega ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 
Αναφερόμενος στο άνοιγμα της Ελλάδας στις αγορές, και στο που θα διατεθούν αυτά τα χρήματα ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «Γενικώς ένα μεγάλο κομμάτι των χρημάτων που έχουμε σηκώσει από τις αγορές πηγαίνει στην πραγματική οικονομία. Έχουμε να πληρώσουμε τα υπόλοιπα της Επιστρεπτέας 7. Το ποσό των 167 εκατ. ευρώ έπεσε στην εστίαση την Μεγάλη Εβδομάδα, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις στην επανεκκίνηση. Υπάρχουν τα μηδενικά ενοίκια για το μήνα Μάιο. Υπάρχει το πρόγραμμα Γέφυρα που βοηθάει επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

«Πριν το τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων»

 
Σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάλυψη μέρους των πάγιων αναγκών για τις επιχειρήσεις, ο ίδιος είπε ότι «Προβλέπεται να υπάρχει μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος πριν το τέλος Μαΐου με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας, να μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα περίπου ως τις 10 Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια να γίνει η κατανομή των ποσών ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης, η επιχείρηση, το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους, ανάλογα με τα ποσά που του έχουν κατανεμηθεί, θα μπορεί να μην πληρώνει υποχρεώσεις στην ΑΑΔΕ και το ΕΦΚΑ».

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια τον Ιούνιο»

«Για τον Ιούνιο θα πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσει η οικονομία για τα ενοίκια. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ αναφορικά με το Γέφυρα 2 σημείωσε ότι «Μέχρι τώρα 22.921 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση. Θα δοθεί παράταση μέχρι τέλος του μήνα για να δηλώσουν και άλλες επιχειρήσεις».

Στις 17 Μαΐου το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

Αναφορικά με την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή το επίδομα έως 4.000 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι «ο σκοπός είναι να ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι 17 Μαΐου και να γίνει η πληρωμή μέχρι το τέλος του μήνα».

«Δεν προβλέπεται Επιστρεπτέα 8»

«Αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται Επιστρεπτέα 8. Στην Επιστρεπτέα 7 μάλλον θα υπάρξει μια παράταση δύο ημερών. Από τις 700 χιλιάδες αιτήσεις, 250 χιλιάδες είχαν αύξηση τζίρου το ’21 σε σχέση με το ’20. Και 140 χιλιάδες επιχειρήσεις δεν είχαν τζίρο αναφοράς τα 400 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, εξηγώντας και τους λόγους που πολλές επιχειρήσεις έμειναν εκτός.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Advertisement
MEGA

«Για τις φορολογικές δηλώσεις εκτιμούμε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα περίπου σε δύο εβδομάδες για την υποβολή, γιατί θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου. Θα είναι ανοιχτή μέχρι τέλος Ιουλίου, αλλά και όσοι υποβάλλουν τον Αύγουστο δε θα είναι εκπρόθεσμοι», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας αναφορικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Πώς θα πληρωθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ

Μιλώντας για το πώς θα πληρωθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ, κατά πόσο θα υπάρξει περαιτέρω μείωση και τι θα ισχύσει για τις αντικειμενικές αξίες, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «Για τον ΕΝΦΙΑ οι δόσεις θα είναι 6. Για φέτος δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω μείωση. Ισχύει η μείωση του 22%. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν και πέρυσι, με τις αντικειμενικές αξίες που υπάρχουν».

«Τα μέτρα στήριξης θα εξακολουθούν να υφίστανται και να υλοποιούνται, αλλά όσο σταθεροποιείται η οικονομία σταδιακά θα αποσύρονται», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθώος δήλωσε ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ που κατηγορείται για τη δολοφονία των γονιών του

24/02/26 7:55 πμ

Αθώος δήλωσε ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ που κατηγορείται για τη δολοφονία των γονιών του

ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές πολιτείες – Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ακυρώσεις πτήσεων

24/02/26 7:44 πμ

ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές πολιτείες – Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ακυρώσεις πτήσεων

Στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford

24/02/26 7:38 πμ

Στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford

Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας

24/02/26 7:33 πμ

Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video