Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στη “Huffington Post” και στους δημοσιογράφους Τέρενς Κουίκ και Εμυ Λιβανίου αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της οικονομίας, παρουσιάζοντας σημεία από ... Περισσότερα

Στέφανος Κασσελάκης - «Οικονομία με λιγότερους φόρους

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στη “Huffington Post” και στους δημοσιογράφους Τέρενς Κουίκ και Εμυ Λιβανίου αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της οικονομίας, παρουσιάζοντας σημεία από το πρόγραμμα του Κινήματος που στοχεύει στη μείωση της φορολογίας, την καταπολέμηση της παραοικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι η μείωση των φόρων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μείωση της φοροδιαφυγής. «Δε νοείται να έχουμε 45-47 δισεκατομμύρια παραοικονομίας και να μην κάνουμε κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που θα διευκολύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μεταξύ των προτάσεών του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στο 15% μαζί με την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος, που είναι μνημονιακό κατάλοιπο. Ο Μητσοτάκης δεν το κάνει για να στηρίξει ορισμένα καρτέλ». Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί τα υψηλά επίπεδα φορολόγησης προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην ανάγκη ενός νέου οικονομικού μοντέλου, επισήμανε: «Δεν μπορεί η ανάπτυξη να είναι προνόμιο λίγων, η οικονομία πρέπει να λειτουργεί προς όφελος όλων». Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της κρατικής παρέμβασης για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, επεσήμανε: «Οι δημόσιες επενδύσεις πρέπει να ενισχυθούν σε κρίσιμες υποδομές, όπως η παιδεία και η υγεία, ώστε να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες». Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω ενός νέου πλαισίου χρηματοδότησης και φορολογικών κινήτρων για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Advertisement
Babis

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας έδωσε επίσης έμφαση στην ανάγκη αύξησης των μισθών και βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών: «Δεν μπορεί να μιλάμε για ανάπτυξη αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Χρειάζεται μια συνολική μεταρρύθμιση που θα εγγυάται δίκαιες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και την ανάγκη μείωσης του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις: «Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε ΑΠΕ και να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτάρκεια. Δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε από τις ορέξεις των αγορών και των μεγάλων συμφερόντων».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, λέγοντας: «Η διαφθορά και η διαπλοκή πρέπει να παταχθούν. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος θα αποκατασταθεί μόνο αν υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα ελέγχου και λογοδοσίας».

Η πρόταση αυτή αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Κινήματος Δημοκρατίας για την οικονομία και στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τους πολίτες και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα