Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχώρησε στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης και καλείται να κάνει μία εξαιρετική πορεία στο τουρνουά της Μαδρίτης, προκειμένου να ανέβει πριν το Roland Garros. Λίγες μέρες πριν ... Περισσότερα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι καλά, ώρα να κυνηγήσω την επιστροφή μου στο Top 10»

Epilogestv

Epilogestv

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχώρησε στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης και καλείται να κάνει μία εξαιρετική πορεία στο τουρνουά της Μαδρίτης, προκειμένου να ανέβει πριν το Roland Garros.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του στο Madrid Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο Tennis TV για τον τραυματισμό του στη μέση και την έξοδο από το Top 10.

«Είμαι καλά, δεν είμαι τραυματίας πλέον», τόνισε ο 26χρονος Έλληνας τενίστας. «Είναι κάτι που αναμενόταν να γίνει κάποια στιγμή, μετά τον τραυματισμό μου στο ATP Finals του 2023, όταν αναγκάστηκα να αποσυρθώ λόγω προβλήματος στη μέση. Είναι, λοιπόν, κάτι που υπάρχει γύρω από αυτόν τον τραυματισμό και συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, όμως, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ».

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα; «Με θεραπείες. Δεν είχα χρόνο να δώσω έμφαση στις θεραπείες με το πρόγραμμά μου, όμως είχε χρόνο τις τελευταίες πέντε μέρες και έκανα ό,τι χρειαζόταν για να το ξεπεράσω. Και είμαι καλά τώρα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πτώση του στην παγκόσμια κατάταξη. «Σίγουρα είναι ένα ασυνήθιστο περιβάλλον, διότι έχεις συνηθίσει να είσαι για τόσο καιρό στο Top 10 και να παλεύεις για θέσεις που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου. Το να βρίσκεσαι ξαφνικά στο Νο.5, 4, 3 είναι πολύ διαφορετικό από το να είσαι στο Νο.18. Σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι ήσουν πολύ άνετος τα τελευταία χρόνια και σου δίνει την αίσθηση της επιτυχίας που κατάφερες να είσαι σε αυτό το ranking. Είναι ώρα να ξανακυνηγήσω την επιστροφή στο Top 10, έτσι βλέπω αυτή τη φάση».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για το σερβίς του: «Είναι κάτι για το οποίο δεν είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος. Ακόμα και όταν κέρδιζα σχετικά εύκολα κάποια ματς στο Μόντε Κάρλο, δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με το πώς ανταποκρινόταν το σερβίς μου στο υπόλοιπο παιχνίδι μου. Μπορώ να πως, όμως, ότι έχει βελτιωθεί και αυτό σίγουρα είναι καλό σημάδι. Προσπαθώ να βρω λύσεις, να δω αν είναι τεχνικό θέμα, ή αν σχετίζεται με το toss μου και δουλεύω πολύ για να το σταθεροποιήσω. Μπορώ να πω ότι γίνεται πολύ καλύτερο».

Και πρόσθεσε: «Σίγουρα έχει να κάνει με το toss. To toss έχει άμεση σχέση με το πώς θα τοποθετήσεις το σερβίς σου. Και τα πόδια, αν δεν χρησιμοποιείς τα πόδια στο σερβίς σου είναι δύσκολο να φτάσεις καλά στην μπάλα».

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την παρουσία του με την Πάουλα Μπαντόσα στα Laureus Awards. «Δεν έχω συχνά τέτοιες ευκαιρίες. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να είμαι παρών, διότι είναι τελείως διαφορετικό από την καθημερινή τενιστική μας ρουτίνα. Εγώ και η Πάουλα έχουμε συνηθίσει την τενιστική ζωή, να προπονούμαστε, να παίζουμε ματς, να κάνουμε κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, οπότε η τελείως διαφορετική εμπειρία μας έκανε χαρούμενους. Και είναι ωραίο που το έκανα με την Πάουλα, διότι θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο πολύ καιρό».

Advertisement
Family Kitchen

πηγή newsit.gr

φωτο: REUTERS/Manon Cruz


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει