Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών της τάξεως των 4,4 δισ. ευρώ που καλύπτουν το σύνολο της τετραετίας. Οι τιθέμενες προς συζήτηση και ψήφιση διατάξεις «συμπυκνώνουν» ουσιαστικά περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας. Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση του εισοδήματος τόσο των μισθωτών, δηλαδή των δημοσίων και των ιδιωτικών υπαλλήλων, όσο και των νέων και συνολικά των ελληνικών οικογενειών.

Ο εισηγητής της ΝΔ Ξενοφών Μπαραλιάκος είπε ότι το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καλύπτει το 50% περίπου των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών. Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων είναι 1,1 δισ. το χρόνο, δηλαδή 4,4 δισ. για την τετραετία ενώ επιπλέον 385 εκατομμύρια ευρώ είναι το όφελος των ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για εφέτος, όπως τόνισε ο κ. Μπαραλιάκος, που σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις εστιάζουν στην ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, δηλαδή των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των νέων, των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και συνολικά των ελληνικών οικογενειών, με την αύξηση του αφορολόγητου, τη μείωση φόρων και τις οριζόντιες και εξειδικευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις. «Ένα μεγάλο της ελληνικής κοινωνίας θα δει έμπρακτα και μεσομακροπρόθεσμα σημαντική αύξηση στο μηνιαίο και ετήσιο εισόδημά του», είπε ο εισηγητής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά συμβαίνουν μετά από 14 ολόκληρα χρόνια».

Στην επιτροπή έχει προταθεί πλειάδα φορέων, προκειμένου αυτοί να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις προωθούμενες ρυθμίσεις, την προσεχή Δευτέρα. Μεταξύ των φορέων που πρότεινε ο εισηγητής της ΝΔ είναι και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1998, μετά από μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια των νεολαιών των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών οργανώσεων νέων της χώρας. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΣΥΝ, «το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας σήμερα συγκροτείται από πενήντα εννέα οργανώσεις νέων (έξι νεολαίες πολιτικών κομμάτων και μεγάλο αριθμό μη κυβερνητικών οργανώσεων νέων), δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης ελληνικής νεολαίας. Στόχος του είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός των δράσεων των οργανώσεων μελών του. Το Ε.ΣΥ.Ν. σύμφωνα με τον αριθμό των μελών των οργανώσεων του, αντιπροσωπεύει πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες οργανωμένους Έλληνες νέους και νέες. To Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας στο εξωτερικό και το συνομιλητή της κυβέρνησης στο εσωτερικό επίπεδο».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο

12/01/26 3:23 μμ

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό καθεστώς απειλών - Δύο οι συναντήσεις με τους αγρότες

12/01/26 3:19 μμ

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό καθεστώς απειλών – Δύο οι συναντήσεις με τους αγρότες

Enaon EDA: Οδηγίες Προστασίας Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου λόγω Χαμηλών Θερμοκρασιών

12/01/26 3:13 μμ

Enaon EDA: Οδηγίες Προστασίας Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου λόγω Χαμηλών Θερμοκρασιών

Νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Σερρών: Παραιτήθηκε η Χρυσούλα Δρίγκα, εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

12/01/26 2:51 μμ

Νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Σερρών: Παραιτήθηκε η Χρυσούλα Δρίγκα, εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

12/01/26 3:10 μμ

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

12/01/26 3:09 μμ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

12/01/26 3:07 μμ

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

Γαλλία-Κλειστό και πάλι το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

12/01/26 3:06 μμ

Γαλλία – Κλειστό το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

ΑΜΘ: Το αφτί που ...ακούει τις ευχές - «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

12/01/26 3:03 μμ

ΑΜΘ: Το αφτί που …ακούει τις ευχές – «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

12/01/26 3:02 μμ

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

12/01/26 3:01 μμ

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

12/01/26 2:58 μμ

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία