Πέντε συλλήψεις για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια Σε αποθήκη στο Κορωπί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 75 υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμία, που περιείχαν 43.000 λίτρα μείγματος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πέντε συλλήψεις για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια

Σε αποθήκη στο Κορωπί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 75 υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμία, που περιείχαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών

Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, περονοφόρο όχημα, 25.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλήθος εγγράφων

 

 

Στην εξάρθρωση σπείρας, αποτελούμενης από τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς,που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, προχώρησε την Τρίτη η διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη γενική διεύθυνση Τελωνείων και τον συντονισμό του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

 

Αστυνομικοί της διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν φορτηγό που είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, με την συνοδεία Ι.Χ αυτοκινήτου, το οποίο στάθμευσε σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής. Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αποθήκη και το φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 75 υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμία, που περιείχαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών. Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, περονοφόρο όχημα, 25.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλήθος εγγράφων.

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τις κατασχεθείσες ποσότητες των χημικών διαλυτών ανέρχονται σε 43.063 ευρώ. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε και η εμπλοκή 44χρονης, η οποία είναι ενοικιάστρια της συγκεκριμένης αποθήκης και διαχειρίστρια πρατηρίου καυσίμων σε περιοχή της Αττικής.

Advertisement
MEGA

 

 

Σημειώνεται, ότι σε έλεγχο που ακολούθησε στο συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί χωρίς άδεια και ότι οι δεξαμενές του περιέχουν νοθευμένα καύσιμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή κυρώσεων.

[altsantiri.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα