Το βιβλίο της ανηψιάς του, Μέρι, έρχεται να ταράξει τα νερά     «Υπερβολικά πολλά αλλά ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο». Αυτός ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το βιβλίο της ανηψιάς του, Μέρι, έρχεται να ταράξει τα νερά

 
 
«Υπερβολικά πολλά αλλά ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο».
Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, καθώς περιλαμβάνει συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ, από την ανηψιά του Μέρι. Η Μέρι είναι κόρη του μεγαλύτερου αδερφού του Αμερικανού προέδρου, Φρεντ του νεότερου, ο οποίος πέθανε το 1981 από επιπλοκές που συνδέονται με τον αλκοολισμό.
Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου εν μέσω μιας δικαστικής διαμάχης για να απαγορευτεί η κυκλοφορία του και είναι ήδη μπεστ σέλερ στην Amazon.
Ο μικρότερος αδελφός του προέδρου, ο Ρόμπερτ Τραμπ, προσπάθησε να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου υποστηρίζοντας ότι η Μέρι παραβιάζει μια συμφωνία περί τήρησης του απορρήτου, η οποία υπογράφηκε το 2001 έπειτα από τη διανομή της περιουσίας του παππού της.
Την περασμένη εβδομάδα ένας εφέτης της Νέας Υόρκης έκρινε ότι ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster επιτρέπεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο με το αιτιολογικό «ότι δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από AFP και Guardian.
Το βιβλίο αυτό χαρακτηρίζεται η πρώτη απεικόνιση του Τραμπ με μελανά χρώματα από ένα μέλος της οικογενείας του.

Σύμφωνα με τους New York Times η συγγραφέας αναφέρει ότι ο θείος της πληροί όλα τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ναρκισσιστής.

 
Το βιβλίο αυτό είναι το τελευταίο που βγάζει τα άπλυτα του Ντόναλντ Τραμπ στη φόρα έπειτα από εκείνο του πρώην βοηθού του, του Τζον Μπόλτον, που κυκλοφόρησε τον περαμένο μήνα και το οποίο περιγράφει τον ρεπουμπλικανό ηγέτη ως διεφθαρμένο και ανίκανο.
Ο Λευκός Οίκος αντεπιτέθηκε αμέσως χαρακτηρίζοντας το βιβλίο «γεμάτο ψεύδη». «Η Μέρι Τρεμπ και ο εκδότης της μπορεί να ισχυρίζονται ότι λειτουργούν προς το δημόσιο συμφέρον, αλλά το βιβλίο αυτό σαφώς εξυπηρετεί το οικονομικό συμφέρον της συγγγραφέα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Μάθιους.Μάθιους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος χαρακτήρισε μυθιστόρημα το βιβλίο.
Ο πατέρας του Ντόναλντ Τραμπ, Φρεντ, δημιούργησε μια τραυματική και κακοποιητική οικογενειακή ζωή, σύμφωνα με την Washington Post. «Ο πρόεδρος λέει ότι ο πατέρας του ήταν στοργικός και καθόλου σκληρός μαζί του όταν ήταν παιδί» απάντησε η Μάθιους.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

O Τραμπ φέρεται ότι πλήρωσε κάποιον για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στην θέση του
Ο Τραμπ καυχιέται που είναι απόφοιτος του Wharton Business School του έγκριτου πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, αλλά σύμφωνα με την ανιψιά του πλήρωσε κάποιον για να δώσει εξετάσεις στη θέση του.
«Ο Ντόναλντ ανησυχούσε επειδή ο μέσος όρος των βαθμών του στο σχολείο τον κατέτασσε πολύ πίσω από τους συμμαθητές του και φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε έτσι να μπει στο πανεπιστήμιο. Για να αυξήσει τις πιθανότητες πλήρωσε τον Τζο Σαπίρο, ένα έξυπνο παιδί που φημιζόταν για τις καλές του επιδόσεις στις εξετάσεις, για να δώσει τα SAT στη θέση του. Αυτό ήταν πολύ ευκολότερο να συμβεί την εποχή εκείνη που οι ταυτότητες δεν είχαν φωτογραφία και που δεν κρατούνταν ηλεκτρονικά αρχεία».
Επιπλέον, έβαλε τον μεγαλύτερο αδελφό του και πατέρα της Μέρι, τον Φρεντ, «να πει μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν. Όλες οι μηχανορραφίες του Ντόναλντ πιθανόν και να μην ήταν απαραίτητες. Εκείνη την εποχή το (πανεπιστήμιο) Penn ήταν πολύ λιγότερο επιλεκτικό σε σχέση με σήμερα», γράφει η συγγραφέας.

Ο Τραμπ θαύμασε το στήθος της ίδιας της ανιψιάς του.

 
Η Μέρι Τραμπ γράφει στοι βιβλίο για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο πρόεδρος στις γυναίκες, περιλαμβανομένου του πώς περιέγραφε τις γυναίκες που τον είχαν απορρίψει.
«Ξαφνικά γίνονταν οι χειρότερες, οι ασχημότερες και οι πιο χοντρές που είχε ποτέ γνωρίσει» αναφέρει το βιβλίο. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Μαντόνα και η Καταρίνα Βιτ, η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Επίσης η Μέρι Τραμπ αναφέρει μια φορά που βρισκόταν στο εξοχικό του θείου της, στο Μαρ-α-Λάγκο, την περίοδο του 90, κατά την οποία εκείνος την είδε με μαγιό και σχολίασε με χυδαίο τρόπο το μέγεθος του στήθους της. Η τότε σύζυγός του, η Μάρλα Μέιπλς τον χτύπησε στον ώμο στο άκουσμα του σχολίου του.
«Ήμουν 29 και δεν ντρεπόμουν εύκολα, αλλά κοκκίνησα και ξαφνικά ένιωσα αμήχανα. Τύλιξα την πετσέτα γύρω από τους ώμους μου» γράφει ηγ Μέρι Τραμπ.

Advertisement
MEGA

Ο χαρακτήρας του Τραμπ διαμορφώθηκε από παιδική κακοποίηση.

 
Το βιβλίο πραγματεύεται εκτενώς την συναισθηματική κακοποίηση σε μια οικογένεια με αρχηγό έναν απόντα πατέρα και μια άρρωστη, παραμελημένη μητέρα. Η Μέρι Τραμπ υποστηρίζει ότι τα πολλά ελαττώματα του παππού της και βασικά το ότι ήταν κοινωνιοπαθής επιβάρυνε όλα του τα παιδιά, περιλαμβανομένου και του πατέρα της.
«Έχοντας εγκαταλειφθεί από την μητέρα του για τουλάχιστον έναν χρόνο και με τον πατέρα του να έχει αποτύχει, όχι μόνο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αλλά και να τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής, ότι τον αγαπούν, ότι αξίζει, ο Ντόναλντ υπέστη στερήσεις που τον σημάδεψαν δια βίου και απέκτησε χαρακτηριστικά η προσωπικότητά του όπως ο ναρκισσισμός, η μεγαλομανία και το ότι καταφεύγει στον εκφοβισμό» αναφέρεται στο βιβλίο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βυζαντινούς ναούς και μνημεία της UNESCO ακολουθίες και συναυλίες της Λατρευτικής Εβδομάδας

17/03/26 6:37 μμ

Σε βυζαντινούς ναούς και μνημεία της UNESCO ακολουθίες και συναυλίες της Λατρευτικής Εβδομάδας

Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα

17/03/26 6:26 μμ

Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα

Συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το ερχόμενο σχολικό έτος

17/03/26 6:20 μμ

Συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το ερχόμενο σχολικό έτος

Κυρ. Πιερρακάκης στο συνέδριο της Euronext: «Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων θα δημιουργήσει περισσότερες ποιοτικές θέσεις εργασίας»

17/03/26 6:17 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης στο συνέδριο της Euronext: «Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων θα δημιουργήσει περισσότερες ποιοτικές θέσεις εργασίας»

Βουλή - Ν/σ. Κύρωση της ΠΝΠ κατά αθέμιτης κερδοσκοπίας - Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή - Την Πέμπτη στην Ολομέλεια

17/03/26 6:13 μμ

Βουλή – Ν/σ. Κύρωση της ΠΝΠ κατά αθέμιτης κερδοσκοπίας – Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή – Την Πέμπτη στην Ολομέλεια

Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά στοιχεία για την Αττική -Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων

17/03/26 6:07 μμ

Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά στοιχεία για την Αττική -Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων

Ν. Παπαϊωάννου: Η επένδυση στη γνώση εργαλείο κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής ανάπτυξης

17/03/26 7:04 μμ

Ν. Παπαϊωάννου: Η επένδυση στη γνώση εργαλείο κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής ανάπτυξης

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν την ΔΟΕ να αποσύρει τα σχέδια ελέγχου φύλου για τις αθλήτριες

17/03/26 7:02 μμ

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν την ΔΟΕ να αποσύρει τα σχέδια ελέγχου φύλου για τις αθλήτριες

Δ.Κουτσούμπας: Η ουσία είναι το θεσμικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που ως δόγμα έχει το “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”

17/03/26 6:56 μμ

Δ.Κουτσούμπας: Η ουσία είναι το θεσμικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που ως δόγμα έχει το “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”

Λ. Μενδώνη: Ο πολιτισμός, προνομιακό πεδίο συνεργασίας στις σχέσεις Ελλάδας-Μολδαβίας

17/03/26 6:55 μμ

Λ. Μενδώνη: Ο πολιτισμός, προνομιακό πεδίο συνεργασίας στις σχέσεις Ελλάδας-Μολδαβίας

Στον αέρα το AUTh Radio - Το ΑΠΘ εγκαινίασε το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο

17/03/26 6:45 μμ

Στον αέρα το AUTh Radio – Το ΑΠΘ εγκαινίασε το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο

Ν. Ανδρουλάκης: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα της πολιτικής αλλαγής, ανταποκρινόμενοι στο κοινωνικό αίτημα

17/03/26 3:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα της πολιτικής αλλαγής, ανταποκρινόμενοι στο κοινωνικό αίτημα