Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, καθώς και των επετείων της απελευθέρωσης ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, καθώς και των επετείων της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Advertisement
 

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 18.30 η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραστεί σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα τους Αγώνες της Κύπρου για την Εθνική Παλιγγενεσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις 8:15 το πρωί στον Λευκό Πύργο για την έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια στον ναό του Αγίου Δημητρίου για την δοξολογία.

Στις 13:30 θα παρακαθήσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 17:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Αμέσως μετά, στις 18:30, θα παρακολουθήσει την τελετή εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στις 12:00 στα εγκαίνια του αρχείου Ντίνου Χριστιανόπουλου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Advertisement

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:00, η κυρία Σακελλαροπούλου θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Φιλελληνισμοί, 1780-1860» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στις 19:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca, όπου θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Νικόλαος Γύζης-120 χρόνια από τον θάνατό του».

Ακολούθως, στις 21:00 θα παρακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στα 80 χρόνια από το έπος του ’40 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στις 10:30 το πρωί στεφάνι στο Ηρώο του Γ ΄Σώματος Στρατού και εν συνεχεία, στις 11:00, θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας