Με προσκύνημα στο «σπίτι του Κεμάλ» στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει σήμερα την επίσκεψή στην Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με προσκύνημα στο «σπίτι του Κεμάλ» στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει σήμερα την επίσκεψή στην Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θράκη όπου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της μειονότητας.


Η επίσκεψη του προκλητικού Τούρκου κυβερνητικού παράγοντα, που αποκάλυψε το eleftherostypos.gr έρχεται λίγες μέρες μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, κατά την οποία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη για να λάβει δημόσια και μπροστά στις κάμερες την απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών πως βάσει των Συνθηκών η μειονότητα είναι θρησκευτική.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν έρχεται αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το πρωί και θα κατευθυνθεί στο «σπίτι του Κεμάλ» στην οδό Αγίου Δημητρίου. Από εκεί θα αναχωρήσει λίγες ώρες αργότερα για να μεταβεί στο Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με παράγοντες της μειονότητας.


Αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης και στη συνέχεια θα βρεθεί στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της περιοδεία του θα είναι το Διδυμότειχο όπου θα επισκεφθεί το ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, το οποίο αναστηλώνεται μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2017. Στη συνέχεια θα μεταβεί οδικώς στην Τουρκία.


Από την ελληνική κυβέρνηση η επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών θεωρείται ιδιωτική και για αυτό δεν έγιναν ανακοινώσεις.

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν που θεωρείται από τα σκληροπυρηνικά στελέχη της κυβέρνησης, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις πέρυσι στις 7 Μαρτίου 2020 με μια ανάρτησή του στο twitter παρομοιάζοντας με το «Άουσβιτς» τις συνθήκες στον Έβρο, όταν οι ελληνικές δυνάμεις προσπαθούσαν να αποκρούσουν την προσπάθεια δεκάδων χιλιάδων παράτυπων μεταναστών να «τρυπήσουν» τα σύνορα και να περάσουν παράνομα στη χώρα μας καθοδηγούμενοι από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Advertisement
Family Kitchen

«Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους», είχε γράψει, «ταγκάροντας» μάλιστα τους επίσημους λογαριασμούς τόσο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, όσο και της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, που έρχεται λίγες μέρες πριν το Μπαϊράμι στις 13 Μαΐου, αναμένεται να θέσει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και σεβασμού των μουσουλμανικών μνημείων.

O 36χρονος Γιαβουζ Σελίμ Κιράν, που γεννήθηκε στο Ορντού είναι υφυπουργός Εξωτερικών από το 2018. Πριν από τη θέση αυτή ήταν επικεφαλής της ομάδας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του πρωθυπουργού, και ήταν υπεύθυνος για τις ομιλίες του.

Πηγή makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευρύνεται ο φορολογικός έλεγχος σε ηλεκτρονικά «πορτοφόλια» και ξένες τράπεζες

19/02/26 12:24 μμ

Διευρύνεται ο φορολογικός έλεγχος σε ηλεκτρονικά «πορτοφόλια» και ξένες τράπεζες

Γραμμή Μεταξά: Όταν ο αντίπαλος διέσωσε την ιστορική μνήμη μέσα από φωτογραφίες

19/02/26 12:21 μμ

Γραμμή Μεταξά: Όταν ο αντίπαλος διέσωσε την ιστορική μνήμη μέσα από φωτογραφίες

Καβάλα: Νεκρός 46χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

19/02/26 12:10 μμ

Καβάλα: Νεκρός 46χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Σέρρες: Μεγάλη προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων - Συγκεντρώθηκαν 30 φιάλες αίμα -video

19/02/26 11:35 πμ

Σέρρες: Μεγάλη προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων – Συγκεντρώθηκαν 30 φιάλες αίμα -video

Δήμος Σερρών: Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Μυτιληνού

19/02/26 11:17 πμ

Δήμος Σερρών: Ανοιχτή για το κοινό η έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μυτιληνού «Το πορτρέτο με χρήση φυσικού φωτισμού» – video

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών: Απεγκλώβισε όχημα με 4 επιβάτες που κατέβαινε από τον Λαϊλιά - video

19/02/26 11:12 πμ

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών: Απεγκλώβισε όχημα με 4 επιβάτες που κατέβαινε από τον Λαϊλιά – video

Σέρρες: Έγειρε το δέντρο και το έκοψαν για να μην πέσει - video

19/02/26 10:57 πμ

Σέρρες: Έγειρε το δέντρο και το έκοψαν για να μην πέσει – video

Σέρρες: Κλαδί τρύπησε στέγη σπιτιού - Γύρισε στο σπίτι και το βρήκε καρφωμένο στην κρεβατοκάμαρα - video

19/02/26 10:42 πμ

Σέρρες: Κλαδί τρύπησε στέγη σπιτιού – Γύρισε στο σπίτι και το βρήκε καρφωμένο στην κρεβατοκάμαρα – video

Καθαρά Δευτέρα: Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες

19/02/26 9:12 πμ

Καθαρά Δευτέρα: Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες

Ελβετικό φράγκο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των δανείων

19/02/26 9:07 πμ

Ελβετικό φράγκο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των δανείων

«Άξιος Λόγος»: Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά

19/02/26 9:02 πμ

«Άξιος Λόγος»: Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου η εκδήλωση – αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά

Χατζηβασιλείου: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία, η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στη συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη

19/02/26 8:53 πμ

Χατζηβασιλείου: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία, η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στη συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη