Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Νίκαια της Γαλλίας όπου την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου πραγματοποιείται η 3η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς. Σύμφωνα με κυβερνητικά ... Περισσότερα

Στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Νίκαια της Γαλλίας όπου την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου πραγματοποιείται η 3η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην προστασία των ωκεανών και θαλασσών και τα σημαντικά μέτρα που έχει λάβει στην κατεύθυνση της ανάληψης δράσης έναντι των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουν οι θάλασσες και οι ωκεανοί και να τονίσει ότι η Ελλάδα προχωρά με ταχύτητα σε βιώσιμη και υπεύθυνη διαχείριση των θαλασσίων πόρων της.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2024 η Αθήνα διοργάνωσε την 9η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς (Our Ocean Conference), κατά την οποία επιτεύχθηκαν πάνω από 471 νέες δεσμεύσεις -21 νέες δεσμεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας- για την προστασία των ωκεανών ύψους 11 δισ. δολαρίων, παραδοτέα που αποτελούν σημαντική συνεισφορά στην UNOC3. Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα μας είναι η δημιουργία δύο Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, προκειμένου να αυξήσει το μέγεθος των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών της στο 30% των χωρικών υδάτων της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ακόμη να αναδείξει το ζήτημα της θαλάσσιας ασφάλειας, κορυφαία προτεραιότητα της θητείας της Ελλάδας ως εκλεγμένου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του OΗΕ (2025-2026), θέμα και της συζήτησης υψηλού επιπέδου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, της οποίας προήδρευσε ο Πρωθυπουργός στις 20 Μαϊου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Στη Νίκαια ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει τις νέες προτεραιότητες της Ελλάδας σε σχέση με τις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο που διοργανώνει ο Εμανουέλ Μακρόν στο Περιθώριο της UNOC3 «For a more Connected Mediterranean» με θέμα τις συνεργασίες και τις επενδύσεις σε έργα διασυνδεσιμότητας στη Μεσόγειο.

Σε δείπνο που θα παραθέσει ο Εμ. Μακρόν θα παρακαθήσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη Νίκαια, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς

Την Κυριακή 08 Ιουνίου, το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει στο δείπνο ηγετών που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron στο πλαίσιο της Διάσκεψης.

Advertisement
Family Kitchen

Τη Δευτέρα στις 14:30 (ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΕΕ με θέμα «Aligning domestic, regional and international ocean governance: the European Ocean Pact».

Στις 18:00 ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής με θέμα «Pour une Méditerranée connectée».

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει εθνική παρέμβαση στην Ολομέλεια.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

27/03/26 10:06 μμ

Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

27/03/26 9:51 μμ

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

27/03/26 9:45 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

27/03/26 9:42 μμ

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

27/03/26 9:38 μμ

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

27/03/26 9:33 μμ

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Κ. Πιερρακάκης: Τα μέτρα αυτή την περίοδο πρέπει να είναι στοχευμένα, δίκαια και αποτελεσματικά, με προτεραιότητα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

27/03/26 9:28 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Τα μέτρα πρέπει να είναι στοχευμένα και δίκαια με προτεραιότητα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σέρρες: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού

27/03/26 9:20 μμ

Σέρρες: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού

Γιάννης Ζουγανέλης: «Τους πέθανες… έγραφε η λεζάντα στη φωτογραφία, αυτόν τον κόσμο δεν τον αποδέχομαι»

27/03/26 9:26 μμ

Γιάννης Ζουγανέλης: «Τους πέθανες… έγραφε η λεζάντα στη φωτογραφία, αυτόν τον κόσμο δεν τον αποδέχομαι»

Μπασκετική γιορτή για παιδιά στην Πετρούπολη

27/03/26 9:24 μμ

Μπασκετική γιορτή για παιδιά στην Πετρούπολη

Για πρώτη φορά καταγράφονται οι ανάγκες συλλογής των χωριστών ρευμάτων αποβλήτων

27/03/26 9:23 μμ

Για πρώτη φορά καταγράφονται οι ανάγκες συλλογής των χωριστών ρευμάτων αποβλήτων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου

27/03/26 9:09 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου