Στην πρώτη γραμμή φαίνεται πως είναι τα έργα στο Νόμο Σερρών από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.   Σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην πρώτη γραμμή φαίνεται πως είναι τα έργα στο Νόμο Σερρών από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

 

Σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρι Μπίλια, ο Ειδικός Συμβούλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Χατζόπουλος παρουσίασε τα προγραμματισμένα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

Όπως ανέφερε στην σύσκεψη ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ξεκινάει σταδιακά το Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και εθνικούς πόρους του ΠΔΕ, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Σύμφωνα με την σχετική μελέτη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα διατεθούν 14.259.309,29 ευρώ, μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ των δύο Υπουργείων, Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. καθώς διαθέτει προηγμένη τεχνογνωσία και αποτελεσματική οργάνωση για τη διοίκηση και τη διαχείριση της μελετητικής ωρίμανσης της κατασκευής, της συντήρησης και της λειτουργίας σύνθετων τεχνικών έργων υποδομής, και ειδικότερα, έχει αποκτήσει εξειδικευμένη εμπειρία και διαχειριστική επάρκεια στον σχεδιασμό και την υλο­ποίηση οδικών έργων, θα έχει καθοριστικό ρόλο ως Φορέας Διαχείρισης των έργων . Επίσης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας ορίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης .

 

Advertisement
Babis

Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών καταγράφηκαν, αναλύθηκαν, αξιολογήθηκαν και μελετήθηκαν 105 θέσεις μελανών σημείων black spots (αίτια ατυχημάτων) σε ένα δίκτυο 14 αξόνων (γεωμετρία αξόνων), συνολικού μήκους 211 χιλιομέτρων.

Τέσσερις από αυτούς είναι Εθνικοί οδοί και δέκα επαρχιακοί, εκ των σημαντικών δικτύων του νομού, όπως υπεδείχθησαν από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Επιπλέον οι εντάξεις έργων, που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού, έργα βελτίωσης του εθνικού οδικού δικτύου και εγγειοβελτιωτικά έργα, ύψους περίπου 15.000.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα από τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών στο γραφείο του Υπουργού.

Στην πρόσφατη αυτή συνάντηση αναφορά έγινε και στην επικαιροποίηση της μελέτης του οδικού άξονα Λευκοθέας- Αλιστράτης, που θα χρηματοδοτηθεί με 600.000,00 ευρώ από το μέτρο «Μια πιο Διασυνδεδεμένη Ευρώπη», ώστε να ακολουθήσει η χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου με την συνδρομή του Υπουργείου .

Σε πορεία ανάπτυξης φαίνεται να βρίσκεται ο Νομός Σερρών καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί τόσο στα προτεινόμενα έργα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αρμοδιότητας του όσο και στη συνδρομή του με την τεχνογνωσία στην ωρίμανση ή επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης ολοκληρωμένων προτάσεων των φορέων της ΠΕ Σερρών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα