Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που σήμερα προχωρά στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για την 37χρονη κατηγορούμενη. Μετά από ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που σήμερα προχωρά στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για την 37χρονη κατηγορούμενη.

Μετά από πέντε συνεδριάσεις η υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην κοινή γνώμη και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης της Ιωάννας πλέον από σήμερα μετρά αντίστροφα για την ετυμηγορία των δικαστών οι οποίοι σε πολλές φάσεις της δίκης έδειξαν να ταράζονται από όσα υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται το θύμα της επίθεσης.

Με ομολογημένη την πράξη σε βάρος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη και η υπεράσπισή της αναμένουν σήμερα να ακούσουν από τον Εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη μία πρόταση ενοχής . Ζητούμενο ωστόσο είναι αν ο Εισαγγελέας θα καταλήξει με το “ζητώ να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση όπως εισάγεται” ή αν θα αποδεχθεί πως η 37χρονη Έφη θα πρέπει να έχει ευνοϊκότερο χαρακτηρισμό της πράξης της ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ζητά η ίδια.

Πριν λίγες ημέρες με αφορμή αίτημα για την κλήση μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας να μην γίνει δεκτό αυτό που ζήτησαν οι συνήγοροι της Ιωάννας, είπε: “Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού” δίνοντας με την φράση του το πραγματικό διακύβευμα της υπόθεσης .

Αν το δικαστήριο κηρύξει ένοχη την Έφη όπως εισάγεται , η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι αυτή των 15 ετών κάθειρξης, ενώ αν γίνει δεκτή η θέση της υπεράσπισης για μετατροπή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τότε το ανώτατο όριο ποινής είναι τα 10 έτη.

Κατά την απολογία της 37χρονης, που επανέλαβε πολλές φορές πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, ο Εισαγγελέας υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στην κατηγορουμένη με κάποιες από αυτές ίσως καθοριστικής σημασίας: “Γιατί δεν της το ρίξατε τα πόδια;” την ρώτησε για να λάβει την απάντηση πως “δεν σημάδεψα στα πόδια..”. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν αυτός που ρώτησε ευθέως την κατηγορουμένη για το κίνητρο της καθώς η απολογούμενη αναφερόταν στην “εμμονή της” με την Ιωάννα όταν πιθανολόγησε πως ο 40χρονος επιδιώκει σχέσεις με το θύμα. “Θέλατε να μην είναι πια όμορφη η Ιωάννα;” της είπε ο Εισαγγελέας για να λάβει απάντηση πως ήθελε να την πονέσει.

Advertisement
Babis

Όπως εκτιμάται η απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να αναμένεται σε επόμενη συνεδρίαση καθώς μετά την εισαγγελική πρόταση ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Έκκληση της αδερφής του 17χρονου: «Όποιος γνωρίζει κάτι να μιλήσει, μην φοβηθεί»

11/01/26 6:31 μμ

Σέρρες: Έκκληση της αδερφής του 17χρονου: «Όποιος γνωρίζει κάτι να μιλήσει, μην φοβηθεί»

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

11/01/26 3:40 μμ

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

Τώρα: Ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

11/01/26 3:39 μμ

Ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

Φωτιά σε πολυκατοικία στα Χανιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

11/01/26 3:38 μμ

Φωτιά σε πολυκατοικία στα Χανιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς… σκι την περίοδο των εορτών, αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο

11/01/26 3:37 μμ

Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς… σκι την περίοδο των εορτών, και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο

Μ. Αριστείδου: «Ιστορικό ορόσημο για τον κυπριακό και τον ελληνόφωνο κινηματογράφο», η επιλογή της ταινίας «Κράτα Με» στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Sundance

11/01/26 3:34 μμ

Μ. Αριστείδου: «Ιστορικό ορόσημο για τον κυπριακό και τον ελληνόφωνο κινηματογράφο», η επιλογή της ταινίας «Κράτα Με» στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Sundance

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση - Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 3:32 μμ

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση – Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Δοκιμασία στου Χαριλάου για την ΑΕΚ

11/01/26 3:31 μμ

Δοκιμασία στου 067999016για την ΑΕΚ

Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

11/01/26 1:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

11/01/26 12:41 μμ

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια στις Σέρρες

11/01/26 12:36 μμ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια στις Σέρρες από τη νύχτα

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» - Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

11/01/26 12:23 μμ

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» – Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα