Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης. Την συνεδρίαση απασχόλησαν θέματα και προβλήματα τεχνικής φύσης που ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης. Την συνεδρίαση απασχόλησαν θέματα και προβλήματα τεχνικής φύσης που αφορούν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί προς την κυβέρνηση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, ώστε να μην προκύψει η ανάγκη αύξησης του τιμολογίου του νερού, εξέλιξη που οι ΔΕΥΑ επιδιώκουν πάση θυσία να αποτρέψουν, όπως δήλωσε και η Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΥΑ κ. Όλγα Κοτσελίδου.

Συζητήθηκαν, ακόμη, ζητήματα που άπτονται της ετοιμότητας των ΔΕΥΑ για την αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τις εργασίες χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ, σημειώνοντας ότι η τελευταία πληροί τα εχέγγυα αντιμετώπισης της δύσκολης καθημερινότητας και παροχής ποιοτικού και απόλυτα υγιεινού νερού σε κάθε πολίτη.

Η κ. Όλγα Κοτσελίδου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για την φιλοξενία και υπογράμμισε ότι η ΕΔΕΥΑ αποτελεί θεσμικό συνομιλητή της πολιτείας. Οι ΔΕΥΑ, τόνισε, παράγουν υψηλό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, αναφέροντας, ωστόσο, ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις. 

Η κ. Κοτσελίδου έπλεξε το εγκώμιο της ΔΕΥΑΣ αναφέροντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, με αρκετά καλή οικονομική κατάσταση, πολύ καλή οργάνωση και πλούσιο έργο. 

Ως κυρίαρχο ζήτημα υπέδειξε την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και της υποστελέχωσης των ΔΕΥΑ, κυρίως σε επιστημονικό προσωπικό. Έθεσε, επιπλέον τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ αλλά και θέματα που αφορούν στην επαναχρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών, την κυκλική οικονομία και τις δημόσιες συμβάσεις.

Advertisement
Family Kitchen

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, από όπου προέκυψαν ιδιαίτερα ευχάριστα νέα για το Δήμο Σερρών.

Ο κ. Χαλκιόπουλος  εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης θα κατορθώσουν να ανταπεξέλθουν στην αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Με έμφαση αναφέρθηκε στο αίτημα που έχει κατατεθεί για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο νερό από το 13% στο 6%, ώστε να ελαφρυνθούν οι καταναλωτές στη δύσκολη συγκυρία.

Προς αυτή την κατεύθυνση η ΔΕΥΑΣ αναμένει την χρηματοδότησης της πρότασής της για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων 5MW, που θα μειώσουν στο 50% το ενεργειακό κόστος. Το ετήσιο ενεργειακό κόστος της ΔΕΥΑΣ ανέρχεται σε 1.600.000 ευρώ. 

Πρόκειται για μία ακόμα πρόταση του προεκλογικού προγράμματος της «Συμμαχίας Σερραίων» που εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Ο κ. Χαλκιόπουλος ευχαρίστησε, ακόμη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την παραχώρηση της αίθουσας «Κων. Καραμανλής και σημείωσε ότι Τεχνική Επιτροπή της ΕΔΕΥΑ προσφέρει τεχνοκρατική ουσία που μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Νικόλαος Σαφαρίκας, που αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της λειτουργίας της ΕΔΕΥΑ, χαρακτήρισε ιδιαίτερα γόνιμη την συζήτηση που έγινε, επισημαίνοντας ότι προκύπτουν λύσεις για πολλά και σημαντικά θέματα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου

16/09/25 11:04 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου

Champions League: Με ένα… φυσιολογικό αποτέλεσμα και μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε η League Phase

16/09/25 11:01 μμ

Champions League: Με ένα… φυσιολογικό αποτέλεσμα και μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε η League Phase

«Βγάζαμε τα παιδιά διαμελισμένα από τα ερείπια»: Δεκάδες νεκροί, καραβάνια αμάχων και εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

16/09/25 10:59 μμ

«Βγάζαμε τα παιδιά διαμελισμένα από τα ερείπια»: Δεκάδες νεκροί, καραβάνια αμάχων και εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Γάζα

IRIS: Τι αλλάζει από το 2026 - Αυξάνονται τα ημερήσια όρια

16/09/25 10:49 μμ

IRIS: Τι αλλάζει από το 2026 – Αυξάνονται τα ημερήσια όρια

Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών - 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ - Video

16/09/25 10:38 μμ

Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών – 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ – Video

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

16/09/25 10:57 μμ

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

16/09/25 10:55 μμ

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

16/09/25 10:51 μμ

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού - video

16/09/25 10:12 μμ

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού – video

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

16/09/25 10:04 μμ

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται - Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

16/09/25 9:59 μμ

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται – Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του

16/09/25 10:01 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του