Στο αγαπημένο του χωριό, τη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας αναπαύεται από το μεσημέρι ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή των ... Περισσότερα

Στο αγαπημένο του Κοκκινοχώρι «επέστρεψε» ο Βασίλης Καρράς

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο αγαπημένο του χωριό, τη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας αναπαύεται από το μεσημέρι ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα δυο τελευταία χρόνια.

Στο μικρό χωριό του Παγγαίου, που ευεργετήθηκε πολλές φορές από τον αγαπημένο τραγουδιστή και οι μόνιμοι κάτοικοί του μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, επικρατούσε το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί. Χιλιάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που αγάπησαν τόσο πολύ για την απλότητα του χαρακτήρα του και το ήθος του.

Η πομπή των αυτοκινήτων που μετέφερε τη σορό του Βασίλη Καρρά ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν μπει στο χωριό έκανε μια στάση στην κατάφυτη τοποθεσία Ποταμό, όπου βρίσκεται το κτήμα του αγαπημένου τραγουδιστή, που δημιούργησε πριν αρκετά χρόνια με πολλή όρεξη και κέφι. Στο κτήμα παράγονταν βιολογικά προϊόντα, ενώ υπάρχει και ένας διαμορφωμένος χώρος για διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, εκεί υπάρχει και ο εκθεσιακός χώρος, όπου φυλάσσεται η συλλογή των παλιών αυτοκινήτων που είχε συγκεντρώσει ο Βασίλης Καράς.

Στο αγαπημένο του Κοκκινοχώρι «επέστρεψε» ο Βασίλης Καρράς

Η σορός του Βασίλη Καρρά έφτασε στο Κοκκινοχώρι στις δώδεκα το μεσημέρι και τη συνόδευαν η πάντα αφοσιωμένη σύζυγός του Χριστίνα και η αγαπημένη του κόρη Ειρήνη που βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του. Στο μικρό, γραφικό ναό του Αγίου Νέστωρος εψάλη η εξόδιος ακολουθία όπου προεξήρχε ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος. Ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Αναστασιάδης στον επικήδειο που εκφώνησε μίλησε με λόγια συγκίνησης και αγάπης για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη λαϊκή μουσική και την προσφορά, τον άνθρωπο που δεν ξέχασε ούτε για μια στιγμή τις ρίζες του.

Advertisement
MEGA

Το σπίτι του Βασίλη Καρρά, στο κέντρο του χωριού, ήταν πάντα ανοιχτό σε όλους τους φίλους και συγγενείς. Όσοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να τον επισκεφθούν από κοντά, λίγες εβδομάδες πριν από την επιδείνωση της της υγείας του, αναφέρονταν στη γενναιότητα με την οποία αντιμετώπιζε την ασθένειά του.

Η ταφή του Βασίλη Καρρά έγινε στο κοιμητήριο του χωριού, όπου φίλοι και συνάδελφοι τον συνόδευσαν με δάκρυα στα μάτια.

Στον χώρο του κοιμητηρίου, φίλοι και συνεργάτες του Βασίλη Καρρά είχαν αναρτήσει μικρά και μεγάλα πανό με λόγια λατρείας προς το πρόσωπό του, ενώ οργανοπαίχτες ερμήνευσαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, με τα οποία τον αποχαιρέτησαν όλοι όσοι ήταν συγκεντρωμένοι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»

20/03/26 3:13 μμ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»

ΥΠΠΟ: Επαναπατρίζονται 9 αρχαιότητες που εκλάπησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, μεταξύ 1970-1992

20/03/26 3:12 μμ

ΥΠΠΟ: Επαναπατρίζονται 9 αρχαιότητες που εκλάπησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιείται έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα

20/03/26 3:10 μμ

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιείται έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων

20/03/26 3:10 μμ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων

Νίκη Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους - Προστατεύονται περισσότεροι εργαζόμενοι

20/03/26 3:09 μμ

Νίκη Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους – Προστατεύονται περισσότεροι εργαζόμενοι

Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό

20/03/26 3:08 μμ

Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

20/03/26 3:07 μμ

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

Μια θεατρική «γέφυρα» Ελλάδας–Μολδαβίας στήνει το ΚΘΒΕ πριν την 25η Μαρτίου

20/03/26 3:06 μμ

Μια θεατρική «γέφυρα» Ελλάδας – Μολδαβίας στήνει το ΚΘΒΕ πριν την 25η Μαρτίου

ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά - Συνταγματικός ο γάμος

20/03/26 3:04 μμ

ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά – Συνταγματικός ο γάμος

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την εκπαίδευση και τις τέχνες-Nέο μεταπτυχιακό ΠΑΜΑΚ–Columbia

20/03/26 3:03 μμ

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την εκπαίδευση και τις τέχνες-Nέο μεταπτυχιακό ΠΑΜΑΚ–Columbia

Δήμος Σερρών: Συμπληρωματική χρηματοδότηση 500.000 ευρώγια την αναβάθμιση σχολικών μονάδων

20/03/26 12:29 μμ

Δήμος Σερρών: Συμπληρωματική χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την αναβάθμιση σχολικών μονάδων

Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ν. Μαγνησίας  η Νίκη-Ελένη Νομίδου!

20/03/26 12:25 μμ

Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ν. Μαγνησίας  η Νίκη-Ελένη Νομίδου!