Συνελήφθησαν δύο άνδρες     Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου κατηγορούνται τρεις άνδρες ηλικίας 46, 52 και 60 ετών, σε αντίστοιχες υποθέσεις που διερεύνησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ). ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Συνελήφθησαν δύο άνδρες

 

Advertisement
 

 

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου κατηγορούνται τρεις άνδρες ηλικίας 46, 52 και 60 ετών, σε αντίστοιχες υποθέσεις που διερεύνησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ). Παράλληλα, σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες, ενώ ο 52χρονος και ο 60χρονος συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τη ΔΔΗΕ, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος. Οι τρεις δράστες, που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μέσω δικτύων ανταλλαγής αρχείων κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

 

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά, 5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, εξωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και των τριών στην παράνομη δραστηριότητα. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε πλήθος αρχείων (βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθησαν ο 52χρονος και ο 60χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Ο 52χρονος προφυλακίστηκε, ενώ ο 60χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Όσον αφορά την υπόθεση που αφορά τον 46χρονο, η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκαν (3) υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο από τους οποίους συνελήφθησαν.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης και ενδελεχούς διαδικτυακής έρευνας, εντόπισε χρήστες του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι μέσω δικτύων ανταλλαγής αρχείων κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

 

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ημεδαπών, ενώ προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, εξωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB .

Advertisement
ΔΕΗ

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ημεδαπών στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε πλήθος αρχείων (βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί συνελήφθησαν.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, όπου ένας προφυλακίστηκε και ο δεύτερος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ στην τρίτη περίπτωση η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κ.Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο με περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη εξωστρέφεια

10/12/25 2:56 μμ

Κ.Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο με περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη εξωστρέφεια

Δ. Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα εφέτος τα Χριστούγεννα - Μόνιμη η δυνατότητα προπληρωμής το Πάσχα και τα Χριστούγεννα από το 2026

10/12/25 2:54 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα εφέτος τα Χριστούγεννα – Μόνιμη η δυνατότητα προπληρωμής το Πάσχα και τα Χριστούγεννα από το 2026

Β. Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη

10/12/25 2:49 μμ

Β. Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη

Μέτωπο τριών φορέων για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος

10/12/25 2:43 μμ

Μέτωπο τριών φορέων για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος

9η Υπουργική Συνάντηση του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, στο Μουσείο Ακρόπολης στις 12/12

10/12/25 2:52 μμ

9η Υπουργική Συνάντηση του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, στο Μουσείο Ακρόπολης στις 12/12

Έρευνα του WWF Ελλάς για το παράνομο εμπόριο άγριων ειδών, κυρίως πτηνών, στην Ελλάδα

10/12/25 2:51 μμ

Έρευνα του WWF Ελλάς για το παράνομο εμπόριο άγριων ειδών, κυρίως πτηνών, στην Ελλάδα

Νόμπελ Ειρήνης: Η Ματσάδο θα είναι στο Όσλο για την απονομή του βραβείου

10/12/25 2:50 μμ

Νόμπελ Ειρήνης: Η Ματσάδο θα είναι στο Όσλο για την απονομή του βραβείου

Εσωτερική «παρέμβαση» του Giannis στους Μπακς για συγκέντρωση και ηρεμία στα αποδυτήρια

10/12/25 2:48 μμ

Εσωτερική «παρέμβαση» του Giannis στους Μπακς για συγκέντρωση και ηρεμία στα αποδυτήρια

Η έκθεση γυναικών και παιδιών σε βία συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα στις ΗΠΑ

10/12/25 2:47 μμ

Η έκθεση γυναικών και παιδιών σε βία συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα

Δράμα: Έκπληξη από τους αγρότες στα μπλόκα με τούρτα σε αστυνομικό για τα γενέθλιά της

10/12/25 1:04 μμ

Δράμα: Έκπληξη από τους αγρότες με τούρτα σε αστυνομικό για τα γενέθλιά της στα μπλόκα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA/FRIEDEMANN VOGEL

10/12/25 12:56 μμ

Κίνδυνος απάτης με δήθεν μήνυμα από το υπουργείο Ανάπτυξης

«Εξοικονομώ 2025»: Υπαγωγή 20.840 νοικοκυριών - Ξεκινά με υψηλό αριθμό υπαγωγών η υλοποίηση του προγράμματος

10/12/25 12:43 μμ

«Εξοικονομώ 2025»: Υπαγωγή 20.840 νοικοκυριών – Ξεκινά με υψηλό αριθμό υπαγωγών η υλοποίηση του προγράμματος