Στις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά διασποράς του κορονοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται η Δράμα, με τα 147 κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ. 33 ασυμπτωματικοί φορείς του ιού εντοπίστηκαν ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά διασποράς του κορονοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται η Δράμα, με τα 147 κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ.

Advertisement
 

33 ασυμπτωματικοί φορείς του ιού εντοπίστηκαν το πρωί σε δειγματοληψίες με 167 rapid test σε οδηγούς.
Στο νοσοκομείο της Δράμας, όπου αυξάνονται οι ασθενείς που προσέρχονται με συμπτώματα για κορονοϊό, πολλοί χρειάζονται νοσηλεία, όπως επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, 134 Δραμινοί νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, ενώ αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γειτονικών νομών.

Τρεις κλινικές του νοσοκομείου έχουν γίνει κλινικές Covid με 107 κλίνες. Η καθημερινή πληρότητα ξεπερνά το 100%. Καθημερινά 3-4 βαρύτερα περιστατικά διασωληνώνονται και μεταφέρονται όπου βρεθεί διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχουν καταγεγραμμένοι 20 θάνατοι ασθενών στο νοσοκομείο Δράμας. Καθημερινά, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο -γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό- βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο από ανθρώπινο δυναμικό.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν από την πολιτική ηγεσία -κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας- «να προχωρήσουν σε άμεσες και κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, καθαριστριών καθώς και στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία». Καλούν όλους τους συναδέλφους τους από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, από τα Κέντρα Υγείας καθώς και τους ιδιώτες γιατρούς να σταθούν δίπλα τους.

Τέλος, ζητούν από τους πολίτες να τηρήσουν πιστά τους περιορισμούς κυκλοφορίας ώστε να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, να συνδράμουν με δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, οικίσκων για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης, ιατροφαρμακευτικού υλικού, τεστ διάγνωσης κορονοϊού στις υγειονομικές μονάδες, και άλλου υλικού, ζήτησε από τους δημάρχους του νομού ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, σε σύσκεψη για το θέμα της αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού.

Advertisement
Babis

Νέες δειγματοληψίες με rapid test προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί, στο γήπεδο της Νέας Αμισσού.

Πηγή: ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

25/12/25 8:36 μμ

Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

25/12/25 8:21 μμ

Ένας 22χρονος νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων - Δείτε βίντεο

25/12/25 8:17 μμ

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων – Δείτε βίντεο

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

25/12/25 8:08 μμ

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

25/12/25 7:34 μμ

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

25/12/25 7:29 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες - video

25/12/25 7:21 μμ

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες – video

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

25/12/25 11:54 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

25/12/25 11:49 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”