Στο Νέο Σκοπό Σερρών τα άλογα θεραπεύουν τους ανθρώπους

Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) είναι μια Μ.Κ.Ο. που ιδρύθηκε στις Σέρρες το 2005 και αριθμεί πάνω από 120 μέλη.

 

Tora Bill Payments

Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ένας περίγυρος από μέλη – εθελοντές, ειδικούς σε θέματα υγείας, υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή εθελοντικά, με στόχο τη σωματική βελτίωση και ψυχική ανάταση των ΑΜΕΑ που από όλη τη Βόρεια Ελλάδα φτάνουν στο Κέντρο μας.

 

“Το άλογο θεραπεύει” όπως φαίνεται να ήξερε ο Ξενοφώντας, πριν 2.500 χρόνια.

 Οι δραστηριότητες όμως της θεραπευτικής ιππασίας στις Σέρρες, άρχισαν πριν ακόμη από τη σύσταση του ΚΕ.Θ.Ι.Σ., το 2002, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όταν εξειδικεύτηκε στη Σουηδία η Μαρία Λίγκα (πρόεδρος και εμπνευστής του Κέντρου) φυσιοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στον αυτισμό και στην εγκεφαλική παράλυση, υπάλληλος Υπ. Παιδείας και συγκεκριμένα φυσιοθεραπεύτρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.Σερρών (σχολείο- εργαστήριο για Α.Μ.Ε.Α. μέχρι 23 χρονών).

Με τη σύσταση του Συλλόγου μας – ΚΕ.Θ.Ι.Σ., το 2005, σε συνεργασία με τον Δήμο Στρυμόνα (όμορος Δήμος με τον Δήμο Σερρών), επί Δημαρχίας του Δημάρχου (φυσιοθεραπευτή στο επάγγελμα), κου Βασίλη Κετσετζή, μας παραχωρήθηκαν 12 στρέμματα γης για την ανάπτυξη του Κέντρου μας.

Με χορηγίες εντοπίων, ατόμων και επιχειρήσεων έχουν γίνει κάποια έργα υποδομής (ειδικός στίβος, στάβλος για τρία άλογα, μια αποθήκη εξοπλισμού των αλόγων και ζωοτροφών, ένα μικρό σπιτάκι για την διαμονή των συνοδών των παιδιών ενώ διαρκεί η συνεδρία , και ένας χώρος που φιλοξενεί διάφορα κατοικίδια, με τα οποία μαθαίνουν να ασχολούνται τα παιδιά.

 

 

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε ο σύλλογος Ηλιαχτίδα (σύλλογος παιδιών με αυτισμό ) από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας( ΚΕΘΙΣ) που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *