13.7 C
Serres

Στον αέρα τα drones της Τροχαίας – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο;

Date:

Υπο το άγρυπνο βλέμμα της Τροχαίας θα κινούνται οι οδηγοί σε κεντρικούς οδικούς άξονες σε όλη την Ελλάδα.

Θέμα λίγων ημερών είναι η απογείωση των drones που έχει η Ελληνική Αστυνομία, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία με σκοπό την άμεση μείωση των Τροχαίων ατυχημάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης έδωσε εντολή για την άμεση χρησιμοποίηση των drones που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. τα οποία θα κινούνται με άκρα μυστικότητα σε βασικούς οδικούς άξονες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsauto, ένα από τα drones βρίσκεται ήδη στην Κρήτη.






drones Τροχαία 1

Αυτά, θα πετάνε νύχτα-μέρα και θα καταγράφουν τις συμπεριφορές οδηγών, δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της κάθε περιοχής, το οποίο με τη σειρά του θα κινητοποιεί τις επίγειες δυνάμεις.

Τα drones θα έχουν τη δυνατότητα καταγραφής της ταχύτητας του οχήματος, ενώ η υψηλής ανάλυσης εικόνα που θα στέλνει on line, θα μπορεί να καταγράφει ακόμα και αν ο οδηγός μιλάει στο κινητό του. Εκτός της ταχύτητας, του κινητού (βασικότατη αιτία τροχαίων), της συμπεριφοράς στους δρόμους, τα drones θα βάλουν στις… κάμερες τους και τις ΛΕΑ των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Πηγή newsauto.gr

ΕλλάδαΣτον αέρα τα drones της Τροχαίας - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο;

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στην Χαλκιδική. Ελεύθεροι με όρους οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πολυγύρου,...

Γιατί από τις 18 Δεκεμβρίου σταματά η τέλεση γάμων και βαπτίσεων

Όλα τα υποψήφια ζευγάρια προετοιμάζουν το γάμο τους ξεκινώντας...

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων – Πώς Υπολογίζεται

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που...

Πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)

Πορεία διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα